Oude Stadhuis gaat even open

Harderwijk - Het Oude Stadhuis aan de Markt gaat zaterdag 15 december alvast even open voor het publiek. Belangstellenden kunnen er van 11.00 tot 13.00 uur een kijkje nemen. Op dat moment is de deur in de bouwschutting open en krijgen bezoekers begeleiding door het gebouw.

Midden in het centrum restaureert de gemeente Harderwijk het Oude Stadhuis. Dit rijksmonument met een rijke historie vormt vanaf 2019 een publiek en cultureel centrum. Cultuurkust en de Popschool gaan daar muziek-, dans- en zanglessen geven. Heerlijk Harderwijk opent er een Toeristisch InformatiePunt.

De historische en monumentale elementen van het pand worden in ere hersteld. In de afgelopen maanden is het pand volledig gestript en zijn verschillende middeleeuwse onderdelen gevonden. Nu is de opbouw in volle gang. Deze unieke renovatie op een prominente plek in de stad wil de gemeente delen met haar inwoners. De verwachting is dat het pand medio februari officieel wordt geopend.

Op dit moment is er een boek in voorbereiding over het Oude Stadhuis. Het boek bevat een groot aantal verhalen over het verleden van het pand.

Meer berichten