Nieuwe bestuursleden gevonden. Eigen foto
Nieuwe bestuursleden gevonden. Eigen foto (Foto: Eigen foto)

Nieuw bestuur Botterstichting/ Stichting Vischafslag

HARDERWIJK – Het bestuur van de Botterstichting/ Stichting Vischafslag trad in het voorjaar af en zocht naar nieuwe bestuursleden. Het bestuur, bestaande uit voorzitter Fred Zoer, penningmeester Chris Leerkes en secretaris Nel Annen zette de werkzaamheden voort, maar zocht actief naar nieuwe kandidaten.

Inmiddels hebben zich hiervoor kandidaten beschikbaar gesteld en per 1 december 2018 heeft het voormalige bestuur haar taken overdragen. Het nieuwe bestuur bestaat uit voorzitter Dennis van Oeveren, secretaris Evert Jan Top en penningmeester Cor de Haan. De functie van PR medewerker Theo Bakker is vacant.

Deze nieuwe bestuursleden zijn Harderwijkers en betrokken bij 'varende historie'. Dennis van Oeveren is jarenlang actief als eigenaar en schipper van een charterschip en president van de Lions in Harderwijk en in 2018 betrokken bij de bokkingrace. Evert Jan Top kan bogen op een jarenlange ervaring als schipper op botters. De laatste jaren als verhuur coördinator bij de botterstichting. De financiële man, Cor de Haan heeft veel ervaring als financiele manager in het bedrijfsleven en heeft de afgelopen jaren vrijwilligerswerk bij de Vischafslag gedaan.

Het voormalige bestuur verwoorde: 'We laten een mooie stichting achter, die ook het afgelopen jaar veel activiteiten georganiseerd heeft. Er waren tientallen vrijwilligers die een groot aantal vaartochten op botters gehouden heeft, er was een prachtige visserijdag en er is deelgenomen aan tal van evenementen in andere gemeenten. Er is samengewerkt met diverse organisaties en financieel zijn de zaken op orde. De schepen liggen er goed bij en een groot aantal zaken zijn inmiddels vastgelegd in een kwaliteitshandboek en werk afspraken'.

Toch is het nodig om plaats te maken voor nieuwe krachten die zich met vernieuwde energie zullen inzetten voor dezelfde doelstelling, namelijk het behoud van het cultureel-historische erfgoed op het gebied van de visserij in Harderwijk en de overdracht van kennis en kunde

op jongere generaties. De nieuwe bestuursleden zetten zich in om deze doelen te realiseren. Scheidend voorzitter Fred Zoer benadrukte nog eens het belang van de groep vrijwilligers die zich steeds maar weer inzetten om het visserijverleden van Harderwijk levend te houden.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie kan men kennis maken met het nieuwe bestuur en aftredende bestuursleden de hand te schudden. De nieuwjaarsreceptie (voor vrijwilligers en botterspeldhouders) wordt gehouden op dinsdag 8 januari vanaf 15.00 uur in de Vischafslag.

Meer berichten