Uitreiking Award aan werkgroepvoorzitter Jaap Schröder.  Foto Bart Peeters - Vogelbescherming Nederland
Uitreiking Award aan werkgroepvoorzitter Jaap Schröder. Foto Bart Peeters - Vogelbescherming Nederland (Foto: Bart Peeters - Vogelbescherming Nederland)

Internationale erkenning voor Natuurbeschermingswerkgroep

HARDERWIJK - Birdlife International, een wereldwijd samenwerkingsverband van organisaties gericht op vogelbescherming, heeft de Gezamenlijke Natuurbeschermingswerkgroep van de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe (VBW) en de afdeling Noordwest-Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), de Birdlife Nature's Hero Award 2018 toegekend.
Namens Vogelbescherming Nederland overhandigde Gert Ottens het bijbehorende certificaat afgelopen woensdagavond aan werkgroepvoorzitter Jaap Schröder.

De Natuurbeschermingswerkgroep is al meer dan 25 jaar actief met de bescherming van natuurgebieden op de Veluwe en Veluwerandmeren. In de meeste gevallen volstaan voorlichting en overleg daarbij. Soms echter is de gang naar de rechter onvermijdelijk om overheden zich alsnog aan de wet te laten houden, aldus Schröder bij de uitreiking. Vogelsoorten als Brilduiker, Gierzwaluw en Zwarte Specht profiteerden hiervan. De vasthoudendheid van de werkgroep heeft de aandacht van Birdlife International getrokken en tot de genoemde toekenning geleid.
De uitreiking vond plaats tijdens een gezamenlijke lezingenavond van beide verenigingen.

Meer berichten