Ruud nu en als kind
Ruud nu en als kind (Foto: foto achterzijde Frans Paalman, voorzijde eigen archief)

Bundel columns Ruud Buurman Buurman, 101 levenslessen van een aartspessimist

REGIO - Dertien jaar hilarisch gemiezer, dertien jaar vlijmscherpe analyses over honderden onderwerpen die ons allemaal elke dag bezighouden. Elke zaterdag verbaast en amuseert hij de lezers van De Stentor. Soms voedt hij ze op, soms krijgt hij ervan langs.

Buurman behoort al die jaren tot de meest geliefde columnisten in onze regio. Op veler verzoek is een aantal columns nu gebundeld. Vorige week werd Buurman, 101 onmisbare levenslessen van een aartspessimist gepresenteerd. Daarin zijn meer dan honderd van zijn mooiste, meest ontroerende en grappigste stukken verzameld.

Daarin komen de typische Buurman-onderwerpen langs. De man-vrouw verhoudingen, ruzie maken om niks, medische kwesties maar net zo goed de kredietcrisis of de uitwassen op de huizenmarkt. Altijd op die verwoestend milde toon waarmee hij en zichzelf niet al te belangrijk wil maken en anderen toch de maat neemt.

Buurman wordt wekelijks aangevoerd door journalist, tekstschrijver en theater- en cabaretspecialist Ruud Buurman (1954). Hij is sinds 2005 aan De Stentor verbonden. Daarvoor was hij jarenlang columnist bij het Utrechts Nieuwsblad.

De bundel telt 220 bladzijden en kost 9,95. ‘Buurman’ is te verkrijgen bij een groot aantal boekhandels in de regio en online te bestellen via www.boekenbestellen.nl, zoekterm Buurman.

Voor informatie en vragen:

ABS-Producties 06-55305222 of ruud@buurmanschrijfwerk.nl                       

Meer berichten