Schilderij van Dorien Plaat.
Schilderij van Dorien Plaat. (Foto: Eigen foto)

Schrijfworkshop in het Stadsmuseum

Harderwijk - “Kijken mag”. Dat is de titel van de tentoonstelling van Dorien Plaat in het Stadsmuseum in Harderwijk. De mensen die ze portretteert lijken te zeggen: “Kijk maar, ik ben die ik ben”. Ze zijn anders, voldoen niet aan het schoonheidsideaal. Ze geven zich bloot en kijken terug. Vragen zich als het ware af wie jíj bent.

“Kijken mag”. Schrijven ook. Schrijven over de kleur, het beeld, de vorm. Schrijven over de indruk die de schilderijen op je maken, je gedachten over de schilderijen op papier zetten, je indrukken verwoorden. Schrijven over de vrouw die je uitdagend uitkijkt. Wat gaat er in haar om? Wat wil ze tegen je zeggen?

Met eenvoudige opdrachten ga je intenser naar de schilderijen kijken en gaan de personen, die Dorien Plaat portretteert, voor je leven.

Wil je meedoen? Geef je dan op. De workshops worden gegeven door Mieke van Rinsum. De kosten zijn 17,- euro, incl. koffie/thee (met museumkaart € 9.50).

Kom mee schrijven en laat je verrassen door je eigen schrijfsels op woensdag 5 december, van 10.00 tot 12.00 uur. Schrijfervaring is niet nodig.

Informatie en opgave: miekevanr@solcon.nl of 06-23831859.

Meer berichten