Harderwijk krijgt geschiedenisquiz

Harderwijk - Een kroegenquiz was er al, een kennisquiz ook, maar vanaf 21 november kent Harderwijk ook een geschiedenisquiz. De eerste editie wordt gehouden in restaurant Veluvia bij de molen. Acht teams gaan elkaars kennis van de plaatselijke historie testen.

Initiatiefnemers zijn Pascal Kroon van Veluvia en Martijn Pijnenburg van de historische vereniging Herderewich. "Het moet in de eerste plaats een leuke avond worden", zegt Pijnenburg, "maar het dient ook een serieus doel. We willen met deze quiz de interesse voor de Harderwijker historie aanwakkeren." Kroon en Pijnenburg hopen dat ook jongeren mee gaan doen. "Wij mikken op minstens één scholierenteam." Een team telt minimaal vier en maximaal vijf personen.

De quiz telt zes rondes en omvat alle facetten van de Harderwijker historie. De quiz vindt plaats op woensdag 21 november, de Inloop is vanaf 18.00 uur (eventueel kan de Daghap genuttigd worden), de quiz zelf begint om 19.30 uur.

Deelname kost 5 euro per persoon en inschrijven kan tot 19 november via
welkom@veluvia.nl. Wie wel wil deelnemen maar geen team om zich heen heeft kan zich ook aanmelden; de organisatie probeert dan zelf teams samen te stellen.

Alle facetten komen aan bod: van de grote stadsbrand tot de oprichting van het Dolfinarium, van de komst van het koloniaal werfdepot tot de besluitvorming rond het Waterfront. Een deel van de vragen wordt ingeleid met een beeldfragment. De prijzen bestaan uit boeken, een rondleiding door de stad onder leiding van een stadsgids en een visproeverij.

Meer berichten