Hans Goedkoop is bijzonder enthousiast over de kunstschatten van de Grote Kerk
Hans Goedkoop is bijzonder enthousiast over de kunstschatten van de Grote Kerk (Foto: Vrienden Grote Kerk)

Hans Goedkoop geeft lezing over Harderwijk

Harderwijk - De presentator van het TV-programma “80 jaar oorlog” zit er midden in: Hans Goedkoop voelt zich als historicus als een vis in het water. In 1568 begon de Tachtigjarige Oorlog, in 1562 voltooide meesterschilder Ewout van Delft de unieke gewelfschilderingen in de Grote Kerk van Harderwijk.

Hans Goedkoop is ambassadeur voor de Stichting Vrienden van de Grote Kerk, die zich inzet om de schilderingen te behouden. Hans Goedkoop: “Dit is zo’n buitengewoon bijzonder knap staaltje vakmanschap en hier valt zó veel over te zeggen; jammer dat veel mensen niet weten wat voor schat aan cultureel erfgoed Harderwijk in handen heeft”. Hans Goedkoop deelt graag zijn visie met anderen en is daarom op uitnodiging van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk op 13 november voor een lezing in Harderwijk.

Eerder zei Hans Goedkoop al, dat hij heel enthousiast is over Harderwijk: “Deze renaissancistische schilderingen in de Grote Kerk zijn heel bijzonder. In een aantal kerken in Nederland tref je nog Middeleeuwse schilderingen aan. Deze in de Grote kerk zijn later dan gebruikelijk. Het zijn er meer dan gebruikelijk. Ze zijn zichtbaar op grote schaal. Alles uit één hand, van één meester. Dit is uitzonderlijk, niet alleen voor Harderwijk en voor de Veluwe of voor Nederland. Je moet zelfs een heel eind buiten ons land gaan om te zien hoe bijzonder dit is.”

Hans Goedkoop houdt de lezing op 13 november om 20 uur in het Stadsmuseum, waar de Stichting Vrienden van de Grote Kerk nauwe banden mee heeft. Toegang alleen bij vooraanmelding € 10 op mailadres vriendengrotekerk@gmail.com

Meer berichten