cashbox
cashbox (Foto: Pixabay)

Workshops 'geldzaken' in de bibliotheek

Zeewolde - FlevoMeer Bibliotheek en Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland (MDF) bieden in Zeewolde in samenwerking de workshops ‘geldzaken’ aan. Het gaat om de workshops: ‘Uitkomen met je inkomen’ en ‘Recht op geld’. Deelname aan deze workshops is gratis.

Workshop ‘Uitkomen met je inkomen’
Heeft u moeite met het ordenen van uw administratie, weet u niet (of niet precies) hoe u inzicht kunt krijgen in uw uitgaven en inkomsten of wilt u leren hoe u een maandbegroting moet maken? Dan is deze workshop iets voor u. De workshop geeft antwoord op vragen als: “geef ik teveel uit?”, “kan ik geld overhouden?”, “kan ik minder werken?”, ‘kan ik mijn schulden aflossen?”
U leert in deze workshop niet alleen op korte termijn maar ook op de lange termijn grip / overzicht te houden op uw geld en geldzaken.

Workshop ‘Recht op geld’
Als uw inkomen niet zo hoog is, heeft u recht op allerlei toeslagen, voorzieningen en kwijtscheldingen. Dat is soms een hele puzzel! In de workshop ‘recht op geld’ leert u waar u recht op heeft en hoe u problemen kunt voorkomen. U leert in deze workshop hoe u toeslagen, voorzieningen en kwijtscheldingen kunt aanvragen. Ook leert u welke wijzigingen u moet doorgeven, zodat u niet te veel of te weinig geld krijgt. Omdat veel regelingen erg ingewikkeld zijn, gaat er gemakkelijk iets fout. Zo kunnen er schulden ontstaan omdat u te veel heeft gekregen of ontvangt u niet alles waar u recht op heeft.

De workshops worden verzorgd door budgetcoaches of sociaal raadslieden van MDF. In de workshop kunt u volop vragen stellen. Zo nodig hoort u waar u terecht kunt voor meer informatie, advies en hulp.

De workshop ‘Uitkomen met je inkomen’ vindt plaats op dinsdag 6 november van 10:00 tot 12:00 uur in de bibliotheek, Kerkstraat 2, 1e verdieping in de activiteitenruimte.

De workshop ‘Recht op geld’ is op dinsdag 13 november van 10:00 tot 12:00 uur, eveneens in de bibliotheek, 1e verdieping in de activiteitenruimte.

Voor deelname kunt u zich aanmelden via de website: www.flevomeerbibliotheek.nl of aan de servicebalie in de bibliotheek, Kerkstraat 2, Zeewolde

Meer informatie vindt u op de website van MDF http://www.mdflevoland.nl/C291-Workshops-geldzaken.html.

Meer berichten