Petrakerk Harderwijk
Petrakerk Harderwijk (Foto: onbekend)

De Petrakerk Harderwijk wordt gerenoveerd

Harderwijk - Vanaf volgende week zal de Petrakerk in Harderwijk gerenoveerd worden. Het gebouw van begin jaren '70 is toe aan een grondige opknapbeurt.

In de afgelopen jaren zijn veel voorbereidingen geweest en plannen gemaakt. Nu wordt het gebouw volledig aangepast aan de wensen en aan de technische- en brandveiligheidseisen van deze tijd. Ook de duurzaamheid komt ruim aan bod. Zo wordt het gebouw geïsoleerd, komt er een warmtepomp en op het dak komen zonnepanelen.

De gemeenteleden zullen zelf het interieur strippen en klaarmaken voor verbouw.

De hoofdingang krijgt een nieuwe uitstraling en het interieur van de kerk wordt compleet vernieuwd; hal, lokalen toiletten en keuken. Als alles bouwkundig gereed is zal begonnen worden met het installatie werk zoals, vloerverwarming, verlichting, zonnepanelen en een geluidinstallatie.

De laatste activiteit in het kerkgebouw is een rommelmarkt as. zaterdag 3 november vanaf 09:30. De opbrengsten van deze rommelmarkt komen volledig ten goede aan de renovatie.

De kerk zal met ingang van zondag 4 november niet meer in gebruik zijn en de kerkelijk activiteiten zullen tijdens de renovatieperiode voor een groot gedeelte plaatsvinden in de Bethelkerk De Wittenhagen 28, 3843 GJ Harderwijk.

Daar zullen ook de zondagse kerkdiensten gehouden worden, ‘s morgens om 11.30 uur en ‘s middags om 16.30 uur.

Het is de bedoeling dat de hele verbouwing in juni 2019 klaar zal zijn.

Meer berichten