Een traktor mocht uiteraard niet ontbreken
Een traktor mocht uiteraard niet ontbreken (Foto: Femke de Jood)

Oogstmarkt Zeewolde zet streekproducten in de spotlights

Zeewolde - Afgelopen zaterdag 20 oktober werd het centrum van Zeewolde omgetoverd tot de ‘Oogstmarkt’. Het Kerkplein stond vol met kramen waar de agrariërs hun lokale en regionale (vers)producten konden verkopen. Het thema van dit jaar was dan ook de streekproducten.

11 enthousiaste agrariërs promootten en verkochten een gevarieerd aanbod van hun eigen producten. Dit varieerde van appels, pompoenen, knoflook, brood, zuivel, kaas en stoofperen. Er was zelfs een echte imker aanwezig. “Vaak weten mensen niet waar onder andere hun voedsel nou precies vandaan komt. De Oogstmarkt is de ideale manier om mensen bewust te maken van al de verschillende producten die in Zeewolde en omstreken worden verbouwd” aldus een deelnemende agrariër.

Voor jong en oud was er van alles te beleven tijdens de markt. Kinderen konden een ritje maken op een pony, springen op een tractor springkussen of zich laten schminken tot hun favoriete boerderijdier. Er liepen dan ook heel wat koeien- en varkensgezichtjes door het centrum. Voor de echte liefhebber was er een oldtimer tractor waar ze zich mee konden laten fotograferen. Iedereen kon zich aansluiten bij de workshop ‘Pompoenen uithollen’ leuk alvast voor Halloween. Fanatiekelingen waagden zich aan de wedstrijd trekkracht meten. Want wie is nou eigenlijk de sterkste?

Er zat ook een serieuze kant aan de Oogstmarkt. Want waar komen al die producten nou vandaan en hoe worden deze verbouwd? Om antwoord te krijgen op deze vragen gingen de bezoekers in gesprek met de agrariërs. Dit leverde vaak verassende inzichten op. “Ik had geen idee dat er zoveel boerenbedrijven in Zeewolde zijn. Nu ik dit weet koop ik bepaalde producten liever hier dan in de supermarkt” vind een bezoeker.

Kortom het was weer een geslaagde editie van de Oogstmarkt waar werd gelachen, geproefd en vooral nieuwe producten werden ontdekt!

Meer berichten