Herfstvakantie in het Horsterwold

Zeewolde - Kom deze herfstvakantie met je kinderen naar het Horsterwold en maak een safari met de ecokar of loop de kabouterroute in het bos. Het is feest in het Horsterwold: het is herfstvakantie! Alle kinderen zijn vrij en de natuur heeft de prachtigste kleuren. Dat vieren we natuurlijk! Kom deze herfstvakantie met je kinderen naar het Horsterwold en geniet van het bos. Dat kan op 2 manieren.

Je kunt met de kinderen in stappen met de gids van Staatsbosbeheer in de ecokar voor een safari door de Stille Kern. Samen rijd je dan door het halfopen landschap van bossen, struiken en velden. Aan het begin van de tocht ontvangen kinderen een tasje met een loeppotje en zoekkaarten. Onderweg stop je enkele malen om op onderzoek uit te gaan naar insecten die hier leven. Ook ga je op zoek naar de grotere dieren die hier leven en met een beetje geluk kom je de verwilderde paarden, reeën of damherten tegen.

Dit kun je doen op dinsdag 23 en donderdag 25 oktober. We starten beide keren om 13:30 uur en het duurt tot tot:15:30 uur.
De kosten zijn € 14.95 per volwassenen en voor kinderen t/m 12 jaar € 7.50. Deze tocht is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Praktisch:
•Niet geschikt voor mindervaliden
•Honden niet toegestaan

Iets anders wat zeker de moeite is om te doen is het Kabouterpad . Op het Kabouterpad vind je misschien de sporen van de kabouters die in het bos van Zeewolde wonen. Geknakte grassprietjes en kleine voetsporen verklappen hun aanwezigheid. Loop met jouw kabouter het Kabouterpad en ontdek samen de wereld van dit kleine volkje. Bij de start ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt gaan jullie op pad. Onderweg doe je de herfstige kabouteropdrachten. De puntmuts mag na afloop mee naar huis. De kinderen kunnen meedoen met de kleurwedstrijd en op sommige dagen word je zelfs ontvangen door echte kabouters! Wanneer je online boekt, maak je ook nog eens kans op een weekend in één van onze vakantiewoningen. Meld je gelijk aan!

Data: dinsdag 23 , woensdag 24 en donderdag 25 oktober en vrijdag 26 oktober. Op alle dagen starten we om 13:30 uur en duurt het tot 15:00 uur

Kosten: Kinderen t/m 12 jaar: € 5.00

Geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar

Meer berichten