Alex van Suffelen  in opperste concentratie. Eigen foto
Alex van Suffelen in opperste concentratie. Eigen foto (Foto: Eigen foto)

'Ik was niet altijd even gezellig'

door Max Wolters

Alex van Suffelen heeft zijn Europees kampioen Karate geprolongeerd bij de WIKF, de Wado International Karate Do Federation.

Zeewolde - Het was kantje boord of hij naar het Portugese Braga kon afreizen, een knieblessure dreigde roet in het eten te gooien. "Je wilt natuurlijk in topvorm zijn en daarvoor had ik mijzelf een strak trainingsschema opgelegd. De afgelopen maanden waren afzien, het was keihard trainen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mensen in mijn omgeving was ik niet altijd even vriendelijk en gezellig meer, maar zij weten gelukkig dat dat erbij hoort."

Trainingsschema

Verloofde Michelle: "Ik ken Alex gelukkig al wat langer en weet dat het volle trainingsschema naar zo'n belangrijk toernooi nu eenmaal bij het leven van een topsporter hoort. Het is niet voor niets geweest. Natuurlijk ben ik blij dat we nu even een relatief rustige tijd tegemoet gaan. Ik ben supertrots op Alex, hij is mijn kampioen." In de kwartfinale had van Suffelen maar de helft van de wedstrijd tijd nodig om zijn Ierse tegenstander met 8 - 0 naar huis te sturen. In de halve finale moest de Spaanse tegenstander het met 4 - 0 ontgelden. De finale werd een Nederlands onderonsje met Marcel Both uit Zwijndrecht. Ook in deze wedstrijd liet Van Suffelen zien dat hij de onbetwiste Europees Kampioen is, hij won overtuigend met 7-0. Alex richt zich de komende periode nog meer op lesgeven aan de jeugd, dat doet hij in Zeewolde en Utrecht.

Respect

"Karate en Kickboksen gebruik ik om kinderen sterker in hun schoenen te laten staan en vooral ook om ze respect voor elkaar aan te leren. Ik heb zelf een rotjeugd gehad, heb het nodige meegemaakt. Sensei Iwan nam mij onder zijn hoede, hij is mijn grote voorbeeld en zonder hem had ik ergens in de goot gelegen."

"Er zijn zoveel kinderen die het moeilijk hebben, of dat nu komt door de thuissituatie, door school of gewoon om wie ze zijn en wat ze doen. Ik wil ze helpen inzien dat ze goed zijn zoals ze zijn, dat ze een talent hebben, of dat nu karate of wiskunde is, dat maakt mij niet uit."

Helpen

"Ik wil ze helpen inzien dat ze meer waard zijn dan ze nu wellicht denken. En dat ook zij een verschil kunnen maken in de wereld." Alex geeft kickboks- en karate trainingen bij Body Plan Sport in Zeewolde en Karate030 in Utrecht. Daarnaast is hij coach bij de jonge kampioenen van de WIKF die ook dit jaar bij het EK in Braga een dag eerder op de mat stapten en ook met verschillende gouden, zilveren en bronzen plakken thuis kwamen. Daarnaast heeft hij zijn zinnen gezet op het Wereldkampioenschap volgend jaar in Londen. "Eerst mijn lijf even rust geven om te herstellen. Daarna weer trainen met hier en daar wat wedstrijden om in het ritme te blijven."

www.alexathletics.info

Meer berichten