Foto:

Gondelvaart met scouts in Voorhaven Zeewolde

Zeewolde - Van 6 tot 15 augustus aanstaande wordt op Scoutinglandgoed Zeewolde Nawaka 2018 georganiseerd. Nawaka staat voor Nationaal Waterkamp en is een kamp voor circa 4.000 waterscouts in de leeftijd van 7 -18 jaar oud van Scouting Nederland. Gedurende deze 10 dagen ondernemen de scouts allerlei uitdagende activiteiten op en rondom het water van het Nuldernauw. Een spectaculair onderdeel van dit waterkamp is de gondelvaart in de voorhaven van Zeewolde op zaterdagavond 11 augustus. Inwoners van Zeewolde en omgeving zijn hiervoor van harte uitgenodigd.

De gondelvaart is hét bedankje van de deelnemers van Nawaka aan de gemeente Zeewolde. Dit wordt gedaan door één lange grote versierde en verlichte optocht over het water van boten langs het centrum van Zeewolde. Het is een optocht van circa 450 verlichte en versierde boten (lelievletten- en schouwen) en 80 motorboten.

Inwoners van Zeewolde kunnen de optocht aanschouwen vanaf de kades van de voorhaven, de dijk langs de Bolhaven en het grasveld ter hoogte van Rede 42. Hier staat een spreekstalmeester die zal zorgen voor uitleg. Burgemeester Gerrit Jan Gorter is ook aanwezig in de voorhaven en neemt plaats in de jury en zal samen met de andere juryleden de winnaar aanwijzen van de gondelvaart. De winnaar is diegene met de mooiste en/of origineelste versierde en verlichte boot uit de optocht.

Tijd: 21.00 uur – 23.00 uur: gondelvaart door de voorhaven en Wolderwijd (in de buurt van het havengebied)

Locatie toeschouwers: inwoners van Zeewolde kunnen de optocht aanschouwen vanaf de kades van de voorhaven, de dijk langs de Bolhaven en het grasveld ter hoogte van Rede 42.

Foodplein

Voorafgaand aan gondelvaart, vinden er vanaf 17.00 uur diverse activiteiten plaats in de Aanloophaven van Zeewolde. Het plein verandert namelijk deze zaterdagavond in een groot terras. Diverse foodtrucks staan opgesteld, er is live muziek, een demonstratie flyboarden en sportievelingen kunnen de waterballen ook gratis uitproberen. Kortom: de Aanloophaven bruist deze dag van de activiteiten!

N.B: Mocht er op zaterdagavond 11 augustus onweer voorspeld zijn qua weersverwachting zal de gondelvaart niet doorgaan. Dit zal worden gecommuniceerd via de website www.nawaka.scouting.nl.

Meer berichten