Roverscouts overspoelen Zeewolde

Zeewolde - Vanaf zondag 29 juli verzamelen 4.500 scouts zich op Scoutinglandgoed Zeewolde voor het laatste onderdeel van Roverway 2018: een groot kamp waar zij allemaal bij elkaar komen. Tijdens dit kamp doen de roverscouts verschillende activititeiten op het rondom Scoutinglandgoed Zeewolde, leren ze elkaar beter kennen en maken ze veel nieuwe vrienden.

Een deel van het programma van Roverway 2018 bestaat uit een aantal activiteiten buiten Scoutinglandgoed Zeewolde. Deze activiteiten vinden plaats in het centrum van Zeewolde. Naast de deelnemers van Roverway 2018, zijn ook bewoners en bezoekers van Zeewolde van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Deze activiteiten zullen plaatsvinden op maandag 30 en dinsdag 31 juli. De activiteiten zijn inloopactiviteiten en vrij toegankelijk.

Het thema van de activiteiten in Zeewolde is 'I'm involved in the world around me'. De activiteiten vinden plaats rondom het Raadhuisplein, waar een schaatsbaan komt en een infomarkt met informatie over het Scoutingprogramma. Ook zijn er verschillende kleine activiteiten waaraan iedereen kan meedoen: een speurtocht door het dorp, leren over de natuur, of human bingo spelen, waarbij je op zoek gaat naar mensen die iets hetzelfde hebben als jij, of juist precies tegenovergesteld zijn.

Op het strand van Zeewolde worden ook verschillende activiteiten georganiseerd: XXL-versies van Oud-Hollandse spelen en meerdere sport- en spelactiviteiten. De activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk en zijn geopend tussen 9:30 uur en 16:30 uur. Tijdens de activiteiten is er volop de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met elkaar en om een deel van de Nederlandse cultuur te laten zien aan de deelnemers.

Meer berichten