Bekijk de totale maansverduistering vanaf het water in Zeewolde

Zeewolde - Op vrijdagavond 27 juli is er een bijzonder natuurverschijnsel te zien: een totale maansverduistering. Rond 22.30 uur beleven we een totale maansverduistering met als klap op de vuurpijl ook nog een mooie bloedrode maan. Maak deze indrukwekkende ervaring mee vanaf het Wolderwijd.

Bij een totale maansverduistering beweegt de maan zich door de schaduw van de aarde, zodat er geen direct zonlicht meer op het maanoppervlak valt en de hele aan veel donkerder is dan normaal. De eclips begint om 19.14 uur en staat bij het maximum, om 22.22 uur, op een hoogte van circa 6° (in Utrecht). De eclips eindigt om 01.31 uur.

Borrelboot Harderwijk biedt deze avond een uniek arrangement aan. Een vaartocht naar het midden van het Wolderwijd, vanaf waar je het beste uitzicht op dit natuurverschijnsel. Zonder "lichtvervuiling" van bijvoorbeeld straatverlichting. De boot vertrekt om 21.00 uur vanuit de Aanloophaven en meert daar om 23.30 uur weer aan. Het maximaal aantal personen dat mee kan is vastgesteld op 50 personen, kosten 30 euro p.p. (inclusief onbeperkt aantal drankjes zoals bier, wijn en fris aan boord).

Kaarten zijn vanaf vrijdagmiddag, 27 juli, verkrijgbaar bij de kraam van Puur Zeewolde in de Aanloophaven (Raadhuisplein), tijdens het evenement "Havendagen Zeewolde".

Meer informatie: www.borrelbootharderwijk.nl

Meer berichten