Peter Riezebos komt zondagmiddag 29 juli het witte paneel bij de Houtwalgarage voorzien van een kleurrijke invulling. Eigen foto
Peter Riezebos komt zondagmiddag 29 juli het witte paneel bij de Houtwalgarage voorzien van een kleurrijke invulling. Eigen foto (Foto: )

Live painting kunst Riezebos

Harderwijk - "Best saai, die witte achterkanten van al die nieuwe informatieborden in de stad. Daar zouden we toch iets mooiers van kunnen maken, iets wat goed past in een kleurrijke stad", dacht stadgenoot en fotograaf/vormgever Ton Pors.

Pors besloot kunstenaar Peter Riezebos uit te dagen daar iets aan te komen doen. Riezebos, van oorsprong Harderwijker, is een live painting artist die grote bekendheid geniet in Shanghai en Amerika. Hij woont in Shanghai en twee maanden per jaar in Zeist.

Riezebos neemt tot grote vreugde van Ton, de uitdaging enthousiast aan en komt op zondagmiddag 29 juli het witte paneel bij de Houtwalgarage voorzien van een kleurrijke invulling. Wat het precies gaat worden ontstaat bij de kunstvorm live painting zodra de kunstenaar aan de slag gaat.
Het unieke kunstwerk wordt door Peter Riezebos live gemaakt in een pop up atelier in de kelder van de parkeergarage Houtwal. Daar wordt een wit paneel neergelegd van 3 bij 2.40 meter. Met acrylverf gaat Riezebos rond 14.00 uur aan de slag. Zodra het werk klaar is krijgt het een speciale beschermlaag. Daarna wordt het geplaatst aan de achterzijde van het infobord bij de ingang van de Houtwalgarage. Wanneer dat precies mogelijk is wordt bepaald zodra het kunstwerk gereed is. Bezoekers van de parkeergarage kunnen de kunstenaar aan het werk zien.

Dit speciale project is mogelijk dankzij de medewerking van de gemeente Harderwijk, de firma's van de Brink en Textline.

Meer berichten