Bestuur en vrijwilligers zijn blij met het Stadsidee. Foto Lex Schuijl
Bestuur en vrijwilligers zijn blij met het Stadsidee. Foto Lex Schuijl (Foto: Lex Schuijl)

Stadsidee voor De Rietmeen

Door Lex Schuijl

Burgerinitiatief loont!

Wethouder De Jong overhandigde het bestuur en de vrijwilligers van Ontmoetingstuin De Rietmeen, winnaar van het Stadsidee 2018, een cheque ter waarde van 45.000 euro.

HARDERWIJK – Met 640 van de 1500 uitgebrachte stemmen is het idee om een multifunctioneel plein op te zetten bij de Ontmoetingstuin van de Rietmeen, gekomen. Het idee voor een Regatta Centrum is op de tweede plaats geëindigd met 395 stemmen. De initiatiefnemers kunnen nu samen met de gemeente aan de slag om hun idee te realiseren. Inwoners kozen via de website samenkleurenwedestad.nl uit negen ideeën, bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken. Het is een initiatief van de gemeente Harderwijk om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun stad, het verbeteren van de openbare ruimte en de leefbaarheid in de gemeente. Peppelman memoreerde dat de Rietmeen bij de vorige editie van het Stadsidee, nog op een derde plaats eindigde. "Nu zijn we eerste geworden, en we gaan gewoon door met ons initiatief."

Nuttige besteding

Rietmeenvoorzitter Johan Peppelman vertelt over de meest dringende wensen. "Op ons verkeersplein willen we de fietspaden nog een roodkleuring geven. Dat past ook in het straatbeeld zoals we dat in Harderwijk kennen. Verder willen we het verkeersplein wat opfleuren door er decorgebouwtjes op te plaatsen en daarnaast wat plantenbakken zodat er meer contouren ontstaan met een meer stedelijk beeld. In de Ontmoetingstuin beschikken we over een leuk terras, maar onze gasten en medewerkers die hier verblijven, zitten dan wel teveel en te lang in de zon. Daarvoor willen we een terrasvoorziening maken zodat 'een terrasje pikken' gewoon comfortabeler is. Ook het materiaal, onderhoudsapparatuur en gereedschap vragen ook om opslagruimte in een goed af te sluiten berging."

Jeugd

Voor de jeugd zijn er ook genoeg wensen. "Jazeker, het is de bedoeling een aantal kinderfietsjes en trapskelters aan te schaffen," legt Peppelman uit, "zodat het verkeersplein optimaal gebruikt kan worden voor educatieve doeleinden. Ons speelveld is een ideale speelplek voor kinderen gebleken. Het lijkt ons wenselijk om dat veld te verruimen en te zorgen voor uitdagende speelelementen, maar met oog voor persoonlijke veiligheid. We willen ook een minivoetbalveldje maken voor de jeugd. Daarmee kunnen ze hun energie kwijt en gelijktijdig is dat goed voor lichaamsbeheersing. Tot slot streven we er naar om hier ook ijsbaanpret in de wintermaanden te realiseren, als het enigszins mogelijk is. Daarvoor willen we materialen aanschaffen om op een praktische wijze in korte tijd een ijsbaan te creëren." Namens wijkvereniging Drielanden, een van de initiatiefnemers van het complex de Rietmeen, sprak Ab Beuving zijn complimenten voor dit mooie resultaat uit.

Meer berichten