''Eigenlijk ben je dus een dief van je eigen gezondheid als je níet minstens vijf minuten per dag in stilte zit."
''Eigenlijk ben je dus een dief van je eigen gezondheid als je níet minstens vijf minuten per dag in stilte zit." (Foto: Eigen foto)

Hup, die meditatie tipi in

door Max Wolters

Yes, we gaan het weer lekker doen

Deze zomer herbergt Zeewolde een aantal meerdaagse spirituele festivals.

Zeewolde - Hieros gamos is net achter de rug. Eigentijdse Jongeren, Owl and Oak green spirits en Healing garden komen nog. Sommige festival zijn alleen als geheel te bezoeken. Anderen verkopen ook dagkaarten zoals Healing garden. Dit festival vindt plaats van 31 augustus tot en met 2 september.

''Yes, we gaan het weer doen'', zegt Valeria Nagy, belast met de promotie van het festival. ''We gaan een heel weekend lang lekker Back to Basics. Kamperen in de natuur, yoga met je blote voeten in het gras, fijne muziek, inspirerende workshops en lezingen, verantwoorde foodtrucks, dj's, kampvuur, sauna en hottub op het strand, nachtelijke zwempartijtjes en vooral heel veel tijd voor elkaar''. Ze vertelt dat er ook voor kinderen leuke activiteiten zijn in de Kids Paradise. ''En ook de hond mag mee''.

''We hebben dit jaar een waanzinnige line-up met mooie muziek zoals The Seven Steps to Paradise, The Sacred Heart concert en een Sacred Cacao Ceremony mét Sound Medicine. Overdag heerlijk wegzweven op de kussens voor het podium wegdromen op de hemelse klanken van moderne troubadours als Avi Adir en onze nieuwste ontdekking: Manish, een in Nepal geboren musicus die opgeleid is in de hindoestaanse klassieke muziek. Hij brengt een Sacred World Fusion concert, geïnspireerd op de ragas, mantras, healing sounds en gebeden uit verschillende culturen. Dan gaat het feest 's avonds door. Kampvuurtje erbij en losgaan op een Ecstatic Dance set van Kareem Raïhani en de lekkere beats van Martyn Zij, Isis & Mozes en DJ Jurr en voor de kids een kinderdisco met onze jeugdige dj's Isha en Ion.''

Omdat niemand te oud is om te leren is er een programma met uiteenlopende workshops. Volgens Valeria kunnen die de bezoekers/deelnemers helpen hun wereld een beetje mooier te maken. ''Je kunt leren op een liefdevolle manier communiceren, zodat je boodschap wél overkomt. Je kunt door een familieopsetlling ontdekken welke onbewuste patronen je tegenhouden de beste versie van jezelf te zijn''. Op het strand is ook een heuse yogatempel neergezet.

Valeria vraagt de interviewer of hij wel weet dat meditatie al vanaf een paar minuten per dag een positieve invloed heeft op de gezondheid en geluksbeleving. "Door te mediteren verlaagt de concentratie stress-hormoon in je lichaam, je bloeddruk neemt af, waardoor je lichaam kalmeert en zich weer kan herstellen'', legt ze uit.

''Eigenlijk ben je dus een dief van je eigen gezondheid als je níet minstens vijf minuten per dag in stilte zit. Meditatie helpt je te ontspannen en jezelf beter te leren kennen. Je komt dichter bij je ware aard: als je geen ruis in je hoofd hebt kun je beter luisteren naar de antwoorden van je ziel. Dus: Hup die Meditatie tipi in!''.

www.healinggarden.nl

Meer berichten