Keyboardles voor leerlingen Morgen College
Keyboardles voor leerlingen Morgen College (Foto: Popschool Harderwijk)

Muzikale einduitvoeringen CBS Het Kompas en Morgen College

Harderwijk - Na wekenlang instrumenten leren bespelen, oefenen, nummers schrijven en opnemen sluiten twee scholen het muzikale jaar af bij Popschool Harderwijk.

CBS Het Kompas (Pop Leerorkest)
In acht lesweken werden vier klassen van CBS Het Kompas (regulier en Leonardo) uit Harderwijk klaargestoomd voor een echt popoptreden met hun klas!
De klassen werden in drie groepjes verdeeld en elk groepje studeerde onder leiding van popmuziekdocenten van Popschool Harderwijk, een bekend popnummer in.
Groep 6 en 7 spelen gitaar, keyboard en drums en de leerlingen van groep 5 nemen de zang voor hun rekening.
De lessen worden dinsdag 3 juli afgesloten met een eindpresentatie bij de Popschool, aan de ouders en leerlingen, waarbij de klassen als band met een echt optreden hun nummers spelen.

Het Pop Leerorkest is een nieuwe en innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij basisschoolleerlingen in kleine groepjes de kans krijgen om binnen schooltijd een instrument te leren bespelen en met hun klas een band te vormen.
De instrumenten waaruit gekozen kan worden zijn: zang, elektrische gitaar, keyboard en drums.
Om muziek in het basisonderwijs te stimuleren wordt het Pop Leerorkest mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Harderwijk.
Het Pop Leerorkest wordt gecoördineerd vanuit de Afdeling Onderwijs van Cultuurkust. De uitvoering is in handen van Popschool Harderwijk.

Morgen College (De Productie)
Het afgelopen schooljaar kregen alle eersteklassers, ook van de Oriënt in Zeewolde, muziekles van de docenten van de Popschool.
Vanaf de eerste les tot aan het einde van het schooljaar werkten zij in klasverband aan een eigen muziekproductie, waarbij alle aspecten, van arrangement en het bespelen van instrumenten tot tekstschrijven en opname, aan bod kwamen.
Het vak muziek wordt op 29 juni afgesloten met een eindpresentatie aan de ouders, waarbij de leerlingen hun zelf geproduceerde muziek laten horen.
Het uitgangspunt van de Popschool is leerlingen met behulp van moderne middelen, te inspireren tot creëren en daarbij aansluiting te maken met de muzikale belevingswereld van de leerlingen.

Meer berichten