Logo harderwijkercourant.nl

Gemeente Harderwijk start hondenproject

Harderwijk - Team Handhaving van de gemeente Harderwijk start een hondenproject. Loslopende honden en hondenpoep zijn nog steeds een grote ergernis van veel inwoners van Harderwijk.
Door een combinatie van voorlichting en handhaving wil het team het gedrag van hondenbezitters veranderen en daarmee de leefbaarheid van de stad verbeteren.

Gesprek en handhaving
Wat dit inhoudt legt Jeroen Lourens (buitengewoon opsporingsambtenaar) in het kort uit: "Er zijn ongeveer 3000 geregistreerde honden in Harderwijk. Wij gaan hondenpoepzakjeshouders uitdelen aan de bezitters hiervan. We hebben dan meteen een mogelijkheid om in gesprek te gaan over de regels die in Harderwijk gelden voor hondenbezitters. Daarnaast zullen onze boa's uiteraard waar nodig handhavend optreden."

Hondenwijzer en spreekuur
De regels die gelden voor bijvoorbeeld het uitlaten van honden en het opruimen van hondenpoep zijn te vinden in de Hondenwijzer. Op www.harderwijk.nl is de Hondenwijzer te downloaden als PDF-bestand. Ook zijn hondenbezitterbezitters welkom op het spreekuur van team Handhaving, dagelijks van 15:30 – 16:00 uur in het kantoor aan de Havendam 58 om een gedrukt exemplaar van de Hondenwijzer af te halen.

Meer berichten

Shopbox