Foto: Marcel Spiering

Liefhebbers van Vintage en Design gezocht voor eerste Mess Markt!

Zondag 1 juli 2018 is de eerste editie van de MESS MARKT. Een inspirerende markt vol vintage & design op een fijne locatie; de voormalige officiersmess aan de Oranjelaan in Harderwijk. Er zijn kramen met vintage meubels, spullen, kleding en LP's. Daarnaast zijn ook ontwerpers en designers aanwezig. Er wordt gezorgd voor live muziek, hapjes, drankjes, en gezelligheid!

Unieke vondsten op de vintage markt

,,Ik wil bijdragen aan het nog leuker maken van Harderwijk!’’, zegt Philipien van Huët enthousiast. De 45-jarige inwoonster van Harderwijk is samen met haar buurvrouw Margriet van Sleen initiatiefneemster van de Mess Markt. ‘Er is hier in de regio nog geen plek voor vintage en design freaks en in die behoefte willen wij graag voorzien.’

Unieke vondsten op een unieke locatie

Gek genoeg is er in Harderwijk nog nooit een vintagemarkt geweest, terwijl er volgens Philipien veel mensen wonen die er dol op zijn. ,,Ze struinen winkels af in de omgeving, gaan naar Amersfoort en Zwolle, zelfs Wezep heeft een vintage art & design winkel. In Harderwijk is helemaal niets op dat gebied.”

,,Wat ik zo mooi vind aan vintage? Het zijn spullen met een verhaal. Antiek heeft dat natuurlijk ook, maar de vintage sfeer spreekt me aan. Vaak zijn het spullen met een mooie vormgeving, weinig tierelantijnen en krullen, maar strak. Vroeger stond ‘t bij iedereen thuis. Zo’n buffet met schuine pootjes, die had toch iedereen? Bovendien is het tweedehands. Waarom allemaal nieuwe dingen kopen als er al mooie spullen zijn? Bij de IKEA zie je tachtig keer de Billy, terwijl je op een vintage markt unieke vondsten doet. Ze combineren zelfs heel goed met meubels en gebruiksvoorwerpen van nu.

‘We hopen op een mooi aanbod dus bij deze een oproep aan alle liefhebbers! Huur een kraam, vrije plek, of kom gewoon lekker struinen. Je weet maar nooit wat je vindt!’.

Mess Markt: Vintage & Design

zondag 1 juli van 12.00 tot 18.00 uur

Mess, Oranjelaan 11a, Harderwijk

Entree: 1 euro, kinderen gratis

Opgeven voor een kraam of plek kan via: www.facebook.com/mess

Meer berichten