Diereactivisten dreigen om vertoning film Oostvaardersplassen

Harderwijk - Geconfronteerd met bedreigingen door dierenactivisten heeft het bestuur van Aaltjesdagen en Visserijdag besloten af te zien van de film 'De Nieuwe Wildernis' over de Oostvaardersplassen.

De film De Nieuwe Wildernis, over de natuur in de Oostvaardersplassen, wordt donderdagavond niet gedraaid. In de grote tent naast de Vischafslag wordt nu de film 'Holland Natuur in de delta' vertoond. Aanvang 20.30 uur en de entree is gratis.

Nadat op Facebook bekend gemaakt werd dat de film De Nieuwe Wildernis vertoond werd, stroomden er negatieve berichten binnen. Over hoe de organisatie er bij kwam om deze film te vertonen. "De reacties werden al vrij snel grimmiger. Er werd opgeroepen om die avond naar Harderwijk te gaan om te laten zien 'wat een feestje is'. Het was daardoor dat we besloten om deze film niet te draaien", vertelt Christel van der Stouw, voorzitter van de Aaltjesdagen. Zondagmorgen namen de organisatoren van Aaltjesdagen en Visserijdagen het besluit de vertoning van De Nieuwe Wildernis te cancelen.

"Ik vind deze agressiviteit echt niet kunnen. Dat we toch besloten de film te cancelen kwam omdat het ons hoofddoel is een leuk feest te hebben. Een feest waar heel veel vrijwilligers al een jaar lang mee bezig zijn en dat we niet willen laten verstoren door een filmkeuze. We wilden geen stroom activisten in Harderwijk."

Meer berichten