Beleef Puur Zeewolde op zaterdag 9 juni

Zeewolde - 'Beleef Puur Zeewolde' staat voor genieten, ervaren, beleven, kwaliteit, gastvrijheid en kennismaking met het zomerprogramma van stichting Puur Zeewolde. Een middag en avond vol inspiratie en verrassingen in het centrum van Zeewolde. Dit jaar wordt er nog grootser uitgepakt! Volop entertainment in de straten van het centrum, voor jong & oud.

"Dit jaar hebben wij nog meer partijen met elkaar kunnen verbinden", zegt Wim van Essen, bestuurslid stichting Puur Zeewolde. "Naast de al bekende partners is dit jaar ook transport en logistiek Zeewolde aangesloten, een niet onbelangrijke speler in Zeewolde". Deze branche is deze zaterdag met meer dan 15 vrachtwagens aanwezig in het dorp. De wagens zijn dan van dichtbij te bekijken.

Een andere partij die aangehaakt is, is de Open Haven. Het is deze middag mogelijk om te toren te beklimmen. Vanaf 13.00 uur is het mogelijk om ieder half uur te toren te beklimmen met een gids (max vijf personen per keer, exclusief gids).

Tevens besteedt de organisatie dit jaar ook aandacht aan "100 jaar Zuiderzeewet". Op 14 juni is het nl. 100 jaar geleden dat deze wet getekend werd. De Gemeente Zeewolde Bij vijftien centrumondernemers zijn deze historische foto's te vinden in de etalage. De speurtocht is interactief en te spelen via de telefoon met de APP "TourToDoPlus", met tourcode 608962.

Aan de kinderen is ook gedacht, de Raadhuisstraat is namelijk deze dag omgetoverd tot "Kinderstraat". Studenten van Aeres Hogeschool geven acte de présence en laten kinderen kennis maken met de diverse aspecten van gezonde voeding. Door spel maar ook via het maken van gezonde traktaties voor bijvoorbeeld een verjaardag of ander feestje.

De hele dag is het Kerkplein omgetoverd tot een groot gezellig buitenrestaurant, waar men heerlijk kan genieten van een middag of avondje uit, met volop live entertainment. Door de samenwerking met het Beachfestival is er besloten om overgebleven munten ook in te nemen tijdens dit evenement.

Het evenement start om 13.00 uur en eindigt om 21.00 uur en vindt gelijk plaats met het inmiddels bekende Petit Montmartre, de kunst- en boekenmarkt.

Programma
13.00-21.00 uur         Buitenrestaurant geopend, met diverse foodtrucks en live muziek
                                 Truckfestival
                                 Fotospeurtocht "100 jaar Zuiderzeewet"- Historisch Zeewolde
13.00-17.00 uur         Kunst- en boekenmarkt Petit Montmartre
                                 Mini-Petit Montmartre (schilderactiviteit kinderen)
                                 Kinderactiviteiten Raadhuisstraat
14.00 uur                 Officiële opening – wethouder Egge Jan de Jonge
17.00 uur                 Prijsuitreiking fotowedstrijd Tulpenroute Flevoland/Zeewolde &
                                 Urban Sketching Zeewolde

Kom sfeer proeven, het beleven, ontdekken en vooral ervaren!

Informatie: www.puurzeewolde.nl
 

Meer berichten