Roze Flevoland herdenkt

Zeewolde - Op 4 mei hebben de heren De Jong en Hazewinkel namens Bureau Gelijke Behandeling en Roze Flevoland bij de Dodenherdenking in Zeewolde een bloemstuk gelegd om vervolgde homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Dit deden zij samen met twee bewoners van het AZC die ook voor hun homoseksualiteit uitkomen. Het onderhouden van homoseksuele contacten werd door de nazi's in 1940 in Nederland bij wet verboden. In Nederland vonden om deze reden 160 veroordelingen plaats. Homoseksuelen moesten in concentratiekampen een roze driehoek dragen, er is daarom gekozen het bloemstuk de vorm van de roze driehoek te geven. Op het lint stond: 'liefhebben in vrijheid'.

Bureau Gelijke Behandeling Flevoland werkt samen met Welzijn Zeewolde en Flevomeer bibliotheek om activiteiten in Zeewolde op te zetten voor zij die LHBTI zijn. Hiervoor zal onder andere op 6 juli van 16.30 – 18.30 uur in de Meermin een Regenboogcafé georganiseerd worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frouke Kronenburg, via f.kronenbrug@welzijnzeewolde.nl of 036-5224655.

Meer berichten