Keshia Fotografie

"Middeleeuws Festijn"

Op en rond kasteel Cannenburch in het Gelderse Vaassen noordelijk van Apeldoorn herleven zaterdag 5 en zondag 6 mei Middeleeuwse tijden. De vierde editie van dit grote Middeleeuwse Festijn beleeft een primeur. Op de zaterdag kan je er terecht van 11.00 t/m 21.00 uur. Vanaf 18.00 uur nemen twee livebands je mee op een muziektocht door de wereld. Ook op zondag van 11.00 t/m 17.00 uur wanen de bezoekers zich in de Middeleeuwen.

Vaassen - Het Middeleeuwse Festijn past in de geschiedenis van het kasteel. De vroegste vermelding van de Cannenburch dateert uit 1365. In 1543 kocht de Gelderse veldheer Maarten van Rossem de ruïne. Hij bouwde er het statige slot van drie verdiepingen, zoals dat er nu staat.

Compleet Middeleeuws kampement

Onder toeziend oog van de veldheer wordt een belegeringskampement opgebouwd. Nederlandse, Belgische en Duitse "Middeleeuwers" (ridders, jonkvrouwen, kooplieden, ambachtslieden en musici) hebben twee dagen onderdak op het grote terrein bij het kasteel. Jong en oud kunnen genieten van strijdende ridders, Vikingen, een roofvogeldemonstratie, een middeleeuwse smidse en veel meer. De Middeleeuwers laten zien hoe in die periode voedsel werd bereid. Ook kan iedereen zijn handigheid testen op een speciale baan, waar op middeleeuwse wijze met pijl en boog wordt geschoten. De bezoekers maken op ontspannen wijze kennis met de ridders en hun helpers in hun kampement of maken een ronde over de sfeervolle Middeleeuwse, Keltische en fantasy-markt. Iedereen is graag bereid om zijn of haar rol in de Middeleeuwen uit te leggen!

Het programma ziet er op beide dagen als volgt uit:

11.00 uur: Opening evenement

12.00 uur: Valkeniersdemonstratie

13.00 uur: Viking vechtshow

14.00 uur: Roofvogeldemonstratie

16.00 uur: Grote riddergevecht

Het muziekprogramma op 5 mei is als volgt:

18.00 -18.45 uur: liveband The Rodeo Roses met eigenzinnige songs in unieke combinatie van zang, viool en gitaar,

19.45-20.30 uur: liveband Pyrolysis met een vrolijke mix van folk en rock met Schotse, Ierse en Viking-invloeden.

Deze avond zijn ook het kampement en de middeleeuwse markt en middeleeuwse horeca open.

Prijzen en locatie:

Middeleeuws Festijn: 4 t/m 12 jaar 4,00 euro, 13 jaar en ouder 6,00 euro.

Combiticket Middeleeuws Festijn & kasteelbezoek: 4 t/m 12 jaar 5,50 euro, 13 jaar en ouder 9,50 euro.

Maarten van Rossumplein 4, Vaassen

Meer informatie en tickets: www.middeleeuws-festijn.nl

Meer berichten