Jos Verschuur (L) en Irene Miltenburg (R) van BuitenVitaal
Jos Verschuur (L) en Irene Miltenburg (R) van BuitenVitaal (Foto: Anco Kolstee)

BuitenVitaal sluit unieke overeenkomst met UWV

BuitenVitaal, gespecialiseerd in groene zorg en re-integratie, heeft een raamovereenkomst met het UWV gesloten. Natuur is een effectief bewezen instrument voor gezondheidsbevordering, preventie en behandeling. BuitenVitaal is verheugd dat ze als eerste bedrijf in Nederland deze erkenning nu ook van het UWV krijgen.

Harderwijk - BuitenVitaal is vorige week door het bureau Certificatie in de Zorg ISO 9001 – 2015 gecertificeerd. "Hier zijn wij enorm trots op" aldus Jos Verschuur. "Dit betekent dat wij kwaliteit leveren en hebben bedrijfsmatig alles op orde volgens de ISO-norm gericht op zorg en re-integratie" Tevens heeft BuitenVitaal een toetsingsperiode van het UWV achter de rug. Irene Miltenburg: "Met voor ons bedrijf een positieve uitslag. Het UWV is een raamovereenkomst met ons aangegaan voor het mogen uitvoeren van 'Werkfit maken', een re-integratiedienst voor middelbare- en hoger opgeleiden in de ziektewet of met een WIA-uitkering." Het programma 'Werkfit maken' houdt in dat de re-integratieactiviteiten erop gericht zijn om de deelnemer zodanig te versterken dat het werk kan worden hervat, al dan niet met extra scholing. Denk hierbij aan het versterken van werknemersvaardigheden, verbeteren van de persoonlijke effectiviteit en het in beeld brengen van de belastbaarheid en arbeidsmarktpositie. "Al deze activiteiten vinden plaats in een groene omgeving" voegt Jos toe.

Uit Scandinavisch onderzoek is al gebleken dat actief re-integreren in de natuur positieve effecten op mensen heeft. BuitenVitaal weet dit uit eigen ervaring. Actief bezig zijn door te wandelen of te werken in de natuur zijn effectieve middelen om te herstellen en terugkeer naar werk te bevorderen. Deze unieke werkwijze wordt toegepast naast de traditionele vorm van re-integratie.

BuitenVitaal heeft een werklocatie in de Leuvenumse bossen. Cliënten uit regio Harderwijk, Ermelo, Nunspeet en Oldebroek vallen onder de overeenkomst met het UWV en kunnen hier onder deskundige begeleiding van Jos Verschuur en Irene Miltenburg het re-integratrietraject doorlopen. Jos is gespecialiseerd in gedragsproblematiek en Irene is een ervaren coach, re-integratie- en loopbaanadviseur.

Voor meer informatie over BuitenVitaal en groene re-integratie & activatie kunt u terecht op de website www.buitenvitaal.nl.

Meer berichten