Kom in de meivakantie naar de Digital Hangout en maak je eigen zenuwspiraal!

Kun jij zonder te bibberen het einde van de spiraal bereiken? Iedereen kent hem wel: de zenuwspiraal waarbij de spelers de kronkelende staaf met een kleine ring moeten volgen, zonder de staaf te raken. Een vaste hand hebben is hierbij van groot belang. Kom in de meivakantie zelf het behendigheidsspel met een zenuwdraad maken in de Digital Hangout in de Bibliotheek!

Harderwijk - Een zenuwspiraal is heel eenvoudig te maken. In principe is het niet meer dan een stroomkring met een lampje (of zoemer), een batterij en een schakelaar die gevormd wordt door de spiraal en de ring. Het is leuk om zoiets zelf te maken, omdat je het erna ook nog kunt gebruiken.

Meedoen
Je krijgt van ons alle materialen om één bibberspiraal te maken (MDF-plaat, aluminium draad, batterijhouder, stroombron, minizoemer, kroonsteen etc). Een priem, rondtang, striptang, schroevendraaier, schaar en plakband zijn aanwezig. Neem zelf 2 x AA batterijen 1,5 V mee.

Informatie
Voor wie: kinderen van 9 t/m 14 jaar (onder begeleiding van een volwassene)                
Wanneer: dinsdag 1 mei 2018         – Bibliotheek Puttenwoensdag 2 mei 2018        – Bibliotheek Ermelodonderdag 3 mei 2018 – Bibliotheek Harderwijkvrijdag 4 mei 2018         – Bibliotheek Nunspeet

Tijd: van 13.30 tot 15.00 uur
Kosten: € 3,95 kaartverkoop via www.ticketkantoor.nl/shop/Zenuwspiraal

Meer berichten