Foto: A.T. Goeree

Burgemeesters Noord-West Veluwe bezoeken Hellebrekers Technieken

Burgemeesters van verschillende gemeenten uit Noord-West Veluwe brachten vanmiddag een
enerverend bezoek aan Hellebrekers Technieken. Dit bezoek werd georganiseerd door de gemeente Nunspeet, die als gastheergemeente is verbonden aan de netwerkorganisatie Samenwerking Noord-Veluwe (SNV). Het bezoek vond plaats op de hoofdvestiging van Hellebrekers in Nunspeet. Een rondleiding met diverse presentaties en demonstraties leidde tot enthousiaste reacties van de burgemeesters. Ze bewonderden de diverse specialismen van het bedrijf en werden geïnspireerd door de interessante verhalen van de Hellebrekers medewerkers.

Al eens eerder nam de burgemeester van Nunspeet zijn zakelijke relaties mee naar Hellebrekers Technieken. Vanwege het succes van de rondleiding die destijds werd gegeven én de enorme ontwikkelingen die de toonaangevend specialist in gebouw- en procesinstallaties momenteel doormaakt, besloot de burgemeester ook zijn collega’s uit de regio verder kennis te laten maken met dit bijzondere bedrijf.

SNV
Begin 2018 gingen zeven Veluwse gemeenten over van de gemeenschappelijke regeling Regio Noord-Veluwe (RNV) naar de netwerkorganisatie Samenwerking Noord-Veluwe (SNV). Deze organisatie heeft als doel de onderlinge samenwerking tussen gemeenten te verbeteren en te versterken. De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten zijn aangesloten bij de SNV. Zij geven hun samenwerking vorm door als gastheergemeente bepaalde strategische en beleidsmatige taken uit te voeren.

Hellebrekers Technieken
Als technische dienstverlener ondersteunt Hellebrekers klanten van ontwerp tot en met realisatie, onderhoud en beheer van technische installaties. Het bedrijf levert specialistische en prestigieuze oplossingen in de industriële automatisering en water- en klimaatbehandeling. Hellebrekers realiseerde voor onder meer Calvé en Boermarke al complexe automatiseringsoplossingen voor de optimalisatie van productieprocessen. Tegelijkertijd implementeerde ze voor veel gemeentelijke zwembaden en pools op superjachten al unieke en duurzame waterbehandelingstechnieken.

Bedrijfsbezoek
Binnen de SNV is de gemeente Nunspeet verantwoordelijk voor taken op het gebied van Sociaaleconomische Ontwikkeling en Economie. In het licht daarvan vond vandaag het bedrijfsbezoek aan Hellebrekers plaats. Het initiatief wekte een brede interesse! De burgemeester van Nunspeet ontving niet alleen bijna alle collega’s uit de SNV-gemeenten, maar ook collega’s uit onder andere Nijkerk, Barneveld en Apeldoorn. Nadat iedereen zich vanaf 13:30 uur had verzameld in de centrale entreehal van Hellebrekers, volgden zij van 14:00-15:00 uur een rondleiding door het bedrijf. De aanwezigen woonden in kleine groepen korte, flitsende presentaties en demonstraties bij waarin Hellebrekers collega’s vertelden over de bijzondere, technische projecten die zij momenteel uitvoeren. Zo konden de burgermeesters een kijkje nemen in een mestverwerkingscontainer en werd aan hen uitgelegd hoe de software van Hellebrekers een spil vormt in de productie van Ben & Jerry’s ijsjes. Vervolgens werden zij meegenomen in de wereld van superjachten, waar zwembaden soms worden bekleed met bladgoud, worden ingebed in een luxe aquarium óf worden gevuld met bronwater uit Putten.

Uit het hart
Het kijkje in de keuken van Hellebrekers wekte duidelijk de interesse van de burgermeesters. Er werden informatieve en kritische vragen gesteld en er werden verbanden gelegd tussen. Hellebrekers en het bedrijfsleven in de eigen gemeenten. Ook de bijdragen van de Hellebrekers mensen werden bijzonder positief ontvangen. Zoals een van de aanwezigen constateerde: de mensen die we gesproken hebben, vertellen het Hellebrekers verhaal écht vanuit hun hart….

Na het bezoek aan Hellebrekers begaf het gezelschap zich naar het Noord-Veluws Museum in Nunspeet.

Meer berichten