Cilia Hoekman (BZBD Jerseys) 
Cilia Hoekman (BZBD Jerseys)  (Foto: Cilia Hoekman (BZBD Jerseys) )

Boer zoekt burger

Boer zoekt burger terug van weg geweest
Een leuk en leerzaam dagje uit!

Het Boer zoekt Burger evenement komt terug en bruist van de activiteiten. Acht boerenbedrijven in het buitengebied openen op 21 april van 10.00 -16.00 uur hun deuren voor het publiek. Dit jaar stap je in waar je wilt, er is namelijk gekozen om niet te werken met een hoofdbedrijf.

"Dit jaar hebben wij naast Puur Zeewolde, ook aansluiting gezocht bij Tulpenroute Flevoland. Dit biedt namelijk de kans om het buitengebied van Zeewolde, in deze periode, nog eens extra op de kaart te zetten. Het rijden van de (auto)route wordt zo nog leuker, doordat je bij de diverse bedrijven een kijkje kunt nemen", aldus Anika Boerma, voorzitter Boer zoekt burger dag.

De volgende deelnemers openen deze dag hun deuren:Bloembollen-akkerbouwbedrijf KlinkDe SternhofFruithal SmitsHolland JerseyLandwinkel DekkerMelkveebedrijf TolWijngoed Wilgenhorst

· Zorgboerderij/akkerbouwbedrijf De Diek

Op alle bedrijven is er deze dag wel iets te doen. Het loopt uiteen van een windmolenbezoek, een kijkje in de stal, zelf actief bezig met urban sketching tot bijvoorbeeld een workshop tulpen schilderen, in het bollenveld. Alle activiteiten zijn leuk voor jong en oud!

Tulpenroute Flevoland
Bezoekers kunnen de kleurrijke bloemenzee in de polder (Zeewolde, Dronten en Lelystad) van 14 april tot en met 5 mei bewonderen. Er zijn diverse auto-, fietsroutes en een wandelroute www.tulpenrouteflevoland.nl.

Voor overige informatie:
Nicole Smits – Boer zoekt burger dag (info@fruithalsmits.nl / Boer zoekt burger dag
Stein Docter, projectleider - Marketing Puur Zeewolde (info@puurzeewolde.nl)
Fotografie: Cilia Hoekman (BZBD Jerseys)

Meer berichten