Wie op een driewieler wil fietsen, moet afleren om zijn evenwicht te bewaren.
Wie op een driewieler wil fietsen, moet afleren om zijn evenwicht te bewaren.

Testen: van twee naar drie wielen

Voor senioren in Harderwijk en wijde omgeving is op zaterdag 21 april alle gelegenheid om in Sociaal Centrum De Kiekmure een variatie driewielfietsen uit te proberen en te vergelijken.

Harderwijk - De Harderwijkse vrijwilliger Jannie Bunk die de driewielfiets onder de aandacht wil brengen van senioren als keuze om veilig mobiel en in beweging te blijven, legt uit:

"Het gevoel van vrijheid dat dit gezonde rijwiel brengt, gun je iedereen die vanwege de leeftijd bang is om te vallen of op- en afstapproblemen krijgt. Blijven fietsen, dat kan met de driewielfiets. En juist omdat je met de fiets niet omvalt, moet je wel even oefenen. Als je altijd gefietst hebt, moet je nu afleren om je evenwicht te willen bewaren. Daar kan een vrijwilliger, zoals ik, bij helpen."

Jannie vervolgt: "Die dag zijn verschillende merken en modellen beschikbaar. Er is ook een gemoduleerde driewielfiets, die laat zien dat je eigen (elektrische) fiets omgebouwd kan worden. Dan wordt het achterwiel vervangen door een module van twee achterwielen (geen zijwielen). Het overwegen waard. Maar wie weet dat nou?"

Benieuwd ? Kom dan op 21 april tussen 10.30 en 15 uur naar De Kiekmure.

Liefst tevoren (in verband met de organisatie) even aanmelden bij Jannie Bunk 06-49692107 / j.bunk@mail.com.

Meer berichten