Jan Brons en Rex Paap knippen met chirurgische precisie het lint door. Foto: Jolette van Eijden
Jan Brons en Rex Paap knippen met chirurgische precisie het lint door. Foto: Jolette van Eijden (Foto: Jolette van Eijden)

Open Huis AnimalCare trekt massaal publiek

Met een Open Huis op zaterdag 7 april presenteerden dierenartsen het nieuwe onderkomen van Dierenartsen AnimalCare aan de Goede Reede 3 in Harderwijk, dat een dag eerder feestelijk was geopend. Bezoekers maakten massaal gebruik van de mogelijkheid om eens achter de schermen van een dierenartsenpraktijk te kunnen kijken.

Harderwijk - Onder toeziend oog van genodigden openden twee gepensioneerde dierenartsen het pand officieel. Rex Paap was vroeger werkzaam in Harderwijk en Jan Brons heeft in Putten gewerkt. Dierenartsen AnimalCare behoort nu tot de grotere dierenartsenpraktijken van Nederland en met dit nieuwe pand ook tot de modernste.

De dag erna, op zaterdag 7 april, hield Dierenartsen AnimalCare Open Huis. Massaal toonden bezoekers, jong en oud, hun interesse in het vak van de dierenarts. Ze vroegen honderduit over behandelingen en mogelijkheden van allerlei apparaten en verbaasden zich bijvoorbeeld over wat er allemaal te zien is op echobeelden of hoe een gebitsbehandeling bij een paard wordt uitgevoerd. De praktijkmedewerkers gaven enthousiast tekst en uitleg.

Kinderen mochten een knuffelhond opereren die speelgoed had gesnoept. Met trillende handjes haalden zij cadeautjes uit de buik tevoorschijn die ze mochten houden. Ook de knuffeldierendokter hield spreekuur. Talloze kinderen kwamen er met hun knuffeldier op af en de een na de andere poot werd voorzien van een vertrouwenwekkend verbandje of soms zelfs een spalk.

Een van de drie spreekkamers was ingericht als fotostudio, waar diverse dieren met hun baasjes door dierenfotograaf Hans Krudde zijn vereeuwigd. En in de ontvangstruimte was het een drukte van belang omdat velen zich bogen over de functie van allerlei, al dan niet antieke, diergeneeskundige instrumenten.

www.animalcare.nl

Meer berichten