Vijf EK-limieten voor Lisa Kruger

Op twee Swim Cups kreeg het Paralympisch zwemteam de kans om aan de kwalificatie-eisen te voldoen voor de Europese Kampioenschappen voor parazwemmers in Augustus in Dublin. Op de Swim Cup afgelopen weekend in Den Haag en komend weekend tijdens de Swim Cup Eindhoven.

De Harderwijkse Lisa Kruger liet er echter geen gras over groeien. In Den Haag vielen vijf EK-limieten ten prooi. De 17 jarige (6)VWO scholiere zwom een scherp toernooi en liet daarmee zien op vele afstanden tot de absolute Europese -en Wereldtop in haar klasse te behoren.

Rugslag

Op vrijdag werd het limiet op de 100 meter rugslag bedongen. Zowel in de series als in de finale zwom Kruger ruim onder de vereiste limiet van 1.12,41. De finaletijd was goed voor een 1.10,54. Tijdens de series van zaterdag zwom Kruger op de 100 meter vrije slag al ruim onder het limiet van 1.03,07, maar scherpte dit in de finale nog eens aan met een tijd van 1.01,25.

Scherpe limiet

Voor de zeer scherpe limiet op de 100 meter schoolslag (1.16,87) was een finale nodig. Daar werd het limiet wel ruimschoots gehaald met 1.15,51. Op zondag werden de EK-limieten nummer vier en vijf op de teller gezet. Al twee jaar probeerde Kruger op de 50 meter vrije slag onder de 29 seconden in een 50 meter bad te zwemmen. Na 29.01 vijf weken geleden in het Deense Kopenhagen, lukte dit twee weken geleden in Nijmegen voor het eerst. Daar zwom Kruger 28,93. Wat exact het EK-limiet is. Helaas was de wedstrijd in Nijmegen geen EK- kwalificatiewedstrijd en dus moest deze tijd in Den Haag nogmaals gezwommen worden.

Al twee jaar probeerde Kruger op de 50 meter vrije slag onder de 29 seconden te zwemmen

En zo werd gedaan. In de series van de 50 meter vrije slag zwom Kruger een persoonlijk record van 28,77 om deze tijd in de finale nogmaals aan te scherpen naar 28,36. De limiet op de 200 meter wisselslag werd in de series op zondag door Kruger, die Europees Recordhoudster is op deze afstand, net niet gehaald. 2.35,76 kwam op de klok, waar 2.35,62 gezwommen moest worden.

Vijfde limiet

In de finale ging het gas er dan ook goed op. En zo kwam in 2.30,44 een vijfde EK-limiet op de indrukwekkende lijst van Lisa Kruger te staan.

Heeft u of uw sportclub ook een uitzonderlijke prestatie geleverd? Stuur een verslag, het liefst met foto, in via www.harderwijkercourant.nl. Wij besteden op die manier graag aandacht aan onze lokale sporters.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden