Snipers pakt belangrijke winst

In een spannende wedstrijd tegen medekoploper Scylla pakken De Snipers de winst en zijn nu weer de enige aanvoerders van de ranglijst.

Zeewolde - De mindset is goed, de thuisploeg oog gretig en scherp. Vanaf de start ligt het initiatief bij De Snipers. Na 5 minuten staat het 11 – 4 waarvan Loraine Westerneng er al 10 op haar naam heeft staan. Verdedigend staat de thuisploeg goed maar Scylla komt dan iets beter in de wedstrijd. Het eerste kwart eindigt met als stand 18 – 12. In het 2e kwart kun je zien dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn. De Snipers staat echt goed te spelen en ogen als de bovenliggende ploeg, wat ook blijkt uit de ruststand: 33 – 26.

Ook na de rust spelen de Snipers meer solide dan in de afgelopen wedstrijden. Ze zijn scherper en hebben veel minder balverlies. Ook de bal gaat beter en sneller rond waardoor zij goede kansen creëren.Wat opvalt is dat er nu veel meer en harder naar de basket wordt gegaan en daardoor meer van dichtbij wordt gescoord. Als Scylla weer iets dichterbij kruipt, gooit Angela van de Pol er twee welkome driepunters in. Met een 50 – 45 voorsprong gaat het team uit Zeewolde het laatste kwart in. Hoewel het echt wel een spannende strijd is, straalt de thuisploeg uit dat ze dit gaan winnen, vooral omdat zij in deze fase ook vanaf de vrije worplijn onder deze druk de ballen er ‘gewoon’ ingooien. Een terechte winst: 61 – 54.

In deze wedstrijd wat meer speeltijd voor de routiniers van het team en iets minder voor de anderen dit keer maar ook zij maakten goede en leerzame minuten en hadden een belangrijke bijdrage! Loraine Westerneng lijkt na haar blessure weer haar oude spelletje te kunnen spelen en scoorde 24 punten.

Er zijn nu nog 2 spelrondes te gaan. Als Snipers beide wedstrijden wint mogen zij zich kampioen van de 2e Divisie Noord noemen.

Meer berichten