100 uitvergrote ansichten variërend van 1900 tot heden
100 uitvergrote ansichten variërend van 1900 tot heden (Foto: eigen foto)

Groeten uit Harderwijk: 100 grote Ansichtkaarten

Burgers uit Harderwijk en Hierden kijken uit naar 13 en 14 april, want dan is het zover!

HARDERWIJK - In de Vischafslag aan de Havendijk zijn dan zo'n 100 uitvergrote ansichten te bewonderen, die variëren van 1900 tot heden. Het bijzondere van deze collectie is dat het overgrote deel afkomstig is uit de nalatenschap van de heer Ribot. De heer Ribot was een verwoed verzamelaar en hij had een scherp oog voor de meer bijzondere ansichtkaarten.

De schoonzoon van de heer Ribot, Albert Berends, stelt de collectie tijdelijk ter beschikking aan Evert van der Meer. Maar ook de fraaie ansichten van Aalt Jansen -van 't Bargje- zullen niet ontbreken.

Evert houdt zich bezig met de mondelinge geschiedenis van de Harderwijker visserij. Niet alleen de ansichten van de haven maar ook de prachtige ansichten van de binnenstad zullen bij menig bezoeker mooie herinneringen oproepen. Een aantal herinneringen zijn door Evert vastgelegd op film, deze unieke beelden zijn ook voor geïnteresseerden te bewonderen op de tentoonstelling.

Expositieruimte

Als vanouds wordt de Vischafslag weer omgetoverd tot een ware tentoonstellingsruimte. De zaal is op vrijdag 13 april en zaterdag 14 april open van 13.30 tot 16.30 uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor Stichting Vischafslag wordt zeer op prijs gesteld!

Meer berichten