Het prachtige bedrag is een enorme opsteker voor Susan van Galen.
Het prachtige bedrag is een enorme opsteker voor Susan van Galen. (Foto: eigen foto)

Susan en collega's Lopen voor Lyme

Na de benefiet dag in de tattooshop afgelopen weekend, en de pizza avond op 9 april, richt Susan van Galen zich nu met haar collega's op het 'Lopen voor Lyme' event op 14 april. Zij loopt als Lyme patiënt mee om geld in te zamelen voor haar benodigde stamcelbehandeling, die dit jaar gepland staat.

HARDERWIJK - Susan van Galen vecht zich terug tegen de ziekte van Lyme. "Mijn collega's kwamen met het idee om een extra bijdrage te leveren via crowdfunding. Dit deden we door een 'pizza voor Lyme' avond te organiseren, pizza eten voor het goede doel. Ik ontmoette bij die gelegenheid Martijn Ubels van 'Fifty Shades Tattoo Company'. Hij zag dat ik voor mijn stamcelbehandeling geld aan het inzamelen was en besloot ook mee te helpen met een benefiet dag in zijn tattooshop." Dave Petersen van barbershop 'Hoofd Saeck' heeft zich hierbij aangesloten. Zodoende werden de gehele dag tattoos, piercings en kapsels vervaardigd met de gehele opbrengst ten bate voor Susan, 2626,80 euro!

Stamcelbehandeling

Om weer helemaal de oude te kunnen worden moet Susan een stamcelbehandeling ondergaan. Die stamcellen moeten vanuit haar eigen beenmerg worden betrokken en de behandeling is niet gericht op infectiebestrijding maar op herstel van het immuunsysteem en de restschade van de infecties. "Net als heel veel andere Lyme patiënten in Nederland doe ik aan die actie mee, met een team van vrienden en collega's, om geld in te zamelen voor een stamcelbehandeling in Duitsland. Helaas wordt deze behandeling, net als elke andere chronische Lyme behandeling in Nederland, niet vergoed."

Hoop

"Ik kan weer een aantal uurtjes werken en heb zelfs enkele uurtjes in de sportschool doorgebracht. Ik ben dankbaar voor wat ik heb bereikt en weer kan, ondanks het besef er nog niet helemaal te zijn. Hoewel de infectie nu redelijk onder controle is, heb ik door de jarenlange infecties restschade in mijn lichaam en met name in mijn hersenen en zenuwstelsel. Ik ben nog erg moe en moet veel rusten om op de been te blijven en werk vol te kunnen houden." Deze behandeling ziet Susan als een laatste stap. "Ik zit nu op ongeveer 50 tot 60 procent van mijn herstel en wil naar de verwachte 80/90 om een gezonde toekomst te kunnen hebben," verzucht Susan.

Meer informatie: www.lopenvoorlyme.nl/teams/a-healthy-future-for-susan

Meer berichten