Afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig: Martijn Koning. Foto: Els Zweerink
Afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig: Martijn Koning. Foto: Els Zweerink (Foto: Els Zweerink)

Martijn Koning: Koning van de Lach

Martijn Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water - meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur loos te gaan in stand-up comedystijl. Hij combineert rake one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Op ZA 14 APR is hij in Theater Harderwijk.

HARDERWIJK - Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig. Een rode lijn? Daar doet hij weinig mee. ''Ik doe sowieso iedere avond iets anders. Als ik elke avond hetzelfde doe word ik gek." Hilarisch, absurd en bovenop de actualiteit…

De pers over Koning van de Lach:
Volkskrant: "Koning is een komiek waar de fabrikant van ritalin rijk van kan worden. Zo dendert hij van links naar rechts, van achter naar voren. (…) Het publiek is na anderhalf uur net zo bekaf als de komiek. Maar wel heel voldaan."

Parool: "Er staat ook een andere comedian op het podium. Energieker, scherper, hongeriger. Dat merk je vooral tijdens zijn heerlijke interactie met de zaal, die bijna elke keer tot een goedgeplaatste opmerking leidt. "Er zijn zo veel slachtoffers dat we niet genoeg daders hebben." Martijn Koning zet de toon voor zijn beste voorstelling tot nu toe al snel. Een rode lijn? Hij doet daar verder weinig mee, maar dat maakt helemaal niet uit. Zijn enige doel is de zaal te laten lachen. Daar slaagt hij dit keer uitstekend in."

NRC: "Martijn Koning legt vakkundig contact met het publiek, improviseert naar hartenlust en beschikt over veel fantasie, die hem in staat stelt tot vakkundig doorredeneren met lachwekkende gevolgen."

Bestel uw kaarten via de website van Theater Harderwijk:

www.theaterharderwijk.nl

Meer berichten