Feestelijke openinge Humanitas Helmbloemmeen

Harderwijk - Op zaterdag 24 februari jl. is de nieuwe ontmoetingsruimte van de woonlocatie van Humanitas DMH aan de Helmbloemmeen feestelijk geopend. Dankzij de steun van Rotary Harderwijk is er een prachtige nieuwe schutting geplaatst en is er een nieuwe grote eettafel met fijne stoelen gekomen waar cliënten elkaar aan kunnen ontmoeten voor een kopje koffie, het spelen van een spelletjes, het doen van creatieve activiteiten of het gezamenlijk nuttigen van een maaltijd.

Al bijna 25 jaar biedt Humanitas DMH begeleiding vanuit de locatie aan de Helmbloemmeen aan cliënten met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Humanitas DMH is een humanistische zorgorganisatie en vindt het belangrijk dat mensen met een (verstandelijke) beperking vanuit hun eigen mogelijkheden kunnen en mogen meedoen in de maatschappij, net als alle andere mensen. Zij staan naast mensen met een beperking en leren hen om steeds meer zelf te doen. "Rotary is een serviceclub waarin mensen met heel verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en projecten oppakken om de lokale samenleving te verbeteren. Caroline Molenaar van Rotary Harderwijk zegt daarover :" Dit project bij Humanitas DMH is een mooi voorbeeld van wat wij graag doen. Iets concreets uitvoeren en spullen regelen, waarvan je meteen het effect ziet. Zo maken we de cliënten van Humanitas DMH blij en onszelf ook, omdat we zien dat het werkt".

Vanuit Rotary Harderwijk waren aanwezig Caroline Molenaar en Roelof Potters Daarnaast op de foto begeleider Ivonne v.d Kolk en cliënte Daphne Slik.

Meer berichten