Politiek

Zoveel mooie plekken in Harderwijk zijn verloederd, verouderd of zelfs verdwenen

Harderwijk - WIJ Harderwijk-Hierden gaat zich inzetten voor het behouden van het Harderwijkse gezicht. Het Burgemeester van Boeijenplein is als één van de ingangen van Harderwijk veel te verloederd.

Opknappen
Zoveel punten in Harderwijk kunnen een opfrisbeurt verwachten de komende jaren. De ‘bollenrotonde’ bijvoorbeeld. Deze rotonde die 3 belangrijke, doorgaande wegen aan de rand van de stad laat samen komen, is aan alle kanten verouderd en smerig. Mark de Lange: “Het kan niet dat deze rotonde een toegang biedt naar onze stad. Dan geef je als stad je bezoekers al vanaf het begin een foute uitstraling.” De partij die dit jaar voor het eerst meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen wil dat het nieuwe college van burgemeesters en wethouders zo snel mogelijk geld gaat vrijmaken om het Burgemeester van Boeijenplein op te laten knappen.

Fietspaden
De genoemde rotonde is deels bovengronds (voor de auto’s) en deels ondergronds (voornamelijk fietsverkeer). “Ook de kom met de fietspaden, tunnels en waterbakken moet worden aangepakt,” vindt de Lange. De wanden van de muren zijn verouderd en zitten vol met afgebladerde stukken. Het water in de bakken lijkt bruingroenig. Dit komt door de aanslag in de waterbakken. Volgens lijsttrekker de Lange verdient de hele rotonde een goede onderhoudsbeurt.

Groenonderhoud huidige gemeenteraad
Gebleken is ook dat niet alleen onderhoud in het algemeen een belangrijk gegeven is voor veel inwoners, maar WIJ Harderwijk-Hierden heeft de laatste maanden ook veel negatieve geluiden uit de samenleving gehoord over het groenonderhoud. De Lange: “Het is onvoorstelbaar hoeveel inwoners in Harderwijk en ook in Hierden niet begrijpen hoe de huidige gemeenteraad ooit heeft kunnen instemmen met het veel te lage niveau van het groenonderhoud. Vooral ’s zomers ervaren mensen het alsof er nooit onkruid wordt weggehaald.” WIJ Harderwijk-Hierden vindt het vooral bijzonder dat de huidige gemeenteraad nog geen driekwart jaar voor de nieuwe verkiezingen unaniem besloten heeft om extra geld uit te trekken voor een hoger niveau van het groenonderhoud. “Met de verkiezingen voor de deur lijkt dit op een goedmakertje voor de slechte staat van groen, perken en speeltuinen van de afgelopen jaren,” aldus de Lange.

Uitstraling en veiligheid
WIJ Harderwijk-Hierden is een partij die ontstaan is omdat een boel inwoners in de gemeente vinden dat er onvoldoende naar hun wensen, ideeën en meningen wordt geluisterd. “Al jaren roepen mensen dat gras en onkruid in de speeltuinen onbeperkt kan doorgroeien. WIJ Harderwijk-Hierden wil dat kinderen in Harderwijk en Hierden veilig kunnen spelen, sporten en ravotten op de voor hen aangewezen veldjes en speeltuinen,” meldt de Lange. Hij vervolgt: “Hetzelfde geldt voor de volle prullenbakken en rotzooi die (voornamelijk) hangjongeren op die speelplekken achterlaten. Soms liggen hier glasscherven of zit er andere gevaarlijke rotzooi tussen.” De partij denkt dat de uitstraling van wijken en de gemeente in het geheel een stuk positiever had kunnen zijn, als het niveau van het onderhoud een stuk eerder was opgeschroefd.

Meer berichten