Logo harderwijkercourant.nl


Tweehonderdzesentwintig waren het er, verreweg de meesten verkleed. Als party animals, kikkers of Hawaiaanse dansers gingen ze het water in. Foto: Max Wolters
Tweehonderdzesentwintig waren het er, verreweg de meesten verkleed. Als party animals, kikkers of Hawaiaanse dansers gingen ze het water in. Foto: Max Wolters (Foto: Max Wolters)

Helden en heldinnen in Zeewolde

Zeewolde - Helden en heldinnen noemt serviceclub Rotary de mensen die meedoen aan hun nieuwjaarsduik. Tweehonderdzesentwintig waren het er, verreweg de meesten verkleed. Als party animals, kikkers of Hawaiaanse dansers gingen ze het water in (4 graden Celsius) om een warme Unox- muts of één van de prijzen te bemachtigen.

De grote verkleedpartij is voor de vele toeschouwers altijd een genot om te zien. Twerijl ze elkaar een goed, voorspoedig en gezond nieuwjaarwensen zagen ze een Romeinse legionair voorbijrennen, maar ook een pinguin en een monnik. Vooral jongeren gaan voor de prijs van de snelste. Er zijn ook prijzen voor de origineelste duikers, dat was dit jaar een duo, de origineelste groep en de beachbabe, een ludieke prijs en geen missverkiezing, zegt de organisatie er elk jaar nadrukkelijk bij.

Duidelijk was al voor de start dat de prijs voor de orgineelste groep deze naar de leden van de atletiekvereniging zou gaan. Zij waren met twintig deelnemers opgekomen, allen verkleed in zomers rieten rokje.

De duik, inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste duiken in binnenwater in Nederland, trok ook deelnemers van buiten het dorp. De nieuwjaarsduik is tegelijk de nieuwjaarsbeachborrel, maar dat trok ondanks zacht winterweer minder mensen naar het Woldstrand.

Door de verkoop van onder andere warme choco en loten steunt de Rotary ook goede doelen: de Rotary verjaardagsbox en de stichting LOCT, het leer- en ontdekcentrum techniek dat de opdracht heeft leerlingen van de basisscholen te interesseren in techniek.

De verjaardagbox is een nieuw initiatief waarmee de Rotary iets wil geven aan de kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren. Een verjaardag vieren mét een cadeau, een feestje of een traktatie op school is voor een grote groep kinderen in Zeewolde niet vanzelfsprekend. De Rotary-verjaardag box zal gevuld worden met artikelen om deze groep kinderen een mooie verjaardag te bieden.

Elk jaar worden goede doelen ondersteund, in voorbije jaren waren dat natuur- en milieuorganisatie IVN, het Toon Hermanshuis, voedselbank De Kostmand, muziekvereniging AMVZ en Vluchtelingenwerk.

De prijs voor de leukste groep had zomaar naar de Rotary zelf kunnen gaan, maar de oproep vorig jaar van burgemeester Gerrit Jan Gorter, die geen jaar overslaat om het startschot te geven, om zelf ook eens het koude water in te gaan, was aan dovenmansoren gericht. Niet onlogisch: want de Rotarians moeten op de zaak passen.

De winnende nummers van de loterij zijn te bekijken op www.nieuwjaarsduikzeewolde.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox