Logo harderwijkercourant.nl


Foto: Petra Lievense

Ophokplicht op de Dierenweide Harderwijk

Harderwijk - Ophokplicht van pluimvee op de Dierenweide

De Dierenweide in Stadsweiden ontkomt niet aan de ophokplicht. Dit is een preventieve maatregel tegen de vogelgriep. De dierenweide heeft alle loslopende kippen en eenden opgesloten in ruime hokken. Dat betekent dat de vrijwilligers noodhokken bouwen en afdekken met zeil zodat de dieren niet besmet kunnen raken door de uitwerpselen van overvliegende vogels.

Vorig jaar november is voor het laatst de ophokplicht ingesteld vanwege vogelgriep. Toen ging het om een voorzorgsmaatregel die ruim vijf maanden van kracht bleef. Vervolgens is de situatie ongeveer zeven maanden “normaal” geweest en konden de kippen en eenden lekker rond scharrelen op de wei. Nu, in december 2017, zijn de maatregelen weer van kracht geworden.

Veel mensen die langs de Dierenweide lopen snappen de bedoeling van het ophokken niet en denken dat er op de Dierenweide vogelgriep heerst. Dit is echter absoluut niet waar. Wij beschermen onze vogels juist zoveel mogelijk tegen het griepvirus. Vandaar de ophokplicht en de afsluiting van het wandelpad langs de kippen rennen.

Meer berichten

Shopbox