Logo harderwijkercourant.nl


Foto: Buro Appels & Peren

Dalton Kindcentrum De Veste gaat in januari van start.

Harderwijk - Op 8 januari 2018 start in Harderwijk de peuterspeelzaal en 3+ peuteropvang in het Dalton Kindcentrum De Veste. Vanaf dat moment is het ook mogelijk gebruik te maken van de gesubsidieerde peuterspeelzaal op deze locatie. De 3+ peuteropvang start met een specifiek programma voor de peuters van 3 jaar die toe zijn aan een extra uitdaging.

Voor alle peuters van 2 tot 4 jaar zijn op Dalton Kindcentrum De Veste de doorgaande lijn en warme overdracht een vanzelfsprekendheid. De peuters worden gestimuleerd samen te spelen, te ontdekken en ze ervaren door te doen. Leren door plezier te maken!

Met ingang van 8 januari 2018 kunnen jonge ouders gebruik maken van de gesubsidieerde peuterspeelzaal en peuteropvang en kan aanspraak worden gemaakt op kinderopvangtoeslag. Voor peuteropvang zijn er langere openingstijden.

Binnen de peutergroep wordt de peuters vanaf 2 jaar de mogelijkheid geboden om te ontwikkelen, vrienden te maken en te groeien in een veilige omgeving, met vertrouwde gezichten.

De peuters worden opgevangen in een huiselijke ruimte waar we peuters leren hun interesses te ontdekken, en leren spelenderwijs wie ze zijn en de sociale-emotionele vaardigheden worden gestimuleerd. Dit wordt samen met de ouders gedaan en is voor elke peuter anders.

Vanaf de leeftijd van 3 jaar kunnen de peuters (die dat willen en eraan toe zijn) op gezette tijden aan sluiten bij de kleutergroep om zich samen met de kleuters te laten ontwikkelen. De driejarigen worden zo gestimuleerd in hun ontwikkeling en worden extra uitgedaagd.

Wanneer de peuters vervolgens naar school gaan, zijn ze al bekend met school en is de leerkracht een vertrouwd gezicht waardoor de overgang van peuter naar kleuter makkelijk verloopt. Indien een kind nog moeite heeft met de dag bij de kleuters kan hij/zij, gedurende de dag, altijd terug naar de veiligheid van de peutergroep. Heeft een peuter behoefte aan meer uitdaging dan wordt het 3+ programma aangeboden die beter past bij de ontwikkelbehoefte van de peuter. Het Kindcentrum werkt met twee kleine kleutergroepen die de optimale mogelijkheden bieden voor deze werkwijze. Door de intensieve samenwerking tussen leerkrachten en pedagogische medewerkers in een hecht team kan aan ieder kind een veilig en zorgzame omgeving worden aangeboden om zich spelenderwijs te kunnen ontwikkelen.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox