Logo harderwijkercourant.nl


De voetballers van Jong Twente leken soms niet te houden. Toch hield de VVOG-verdediging stand. De Harderwijkers gaan na de 1-0 zege op kop in de 3de Divisie A.
De voetballers van Jong Twente leken soms niet te houden. Toch hield de VVOG-verdediging stand. De Harderwijkers gaan na de 1-0 zege op kop in de 3de Divisie A. (Foto: VVOG - Peter Pols)

VVOG verovert koppositie

Harderwijk - Het was hard werken voor de voetballers van VVOG dit weekend. Maar de 1-0 eindstand zorgde er wel voor dat de Harderwijkers na twee wedstrijden aan de kop gaan in de Derde Divisie A.

De tegenstander van zaterdag was Jong Twente. Hoewel dat team individueel misschien betere voetballers herbergt, liepen ze zich stuk op de Harderwijkse onverzettelijkheid.

VVOG - Jong Twente 1-0

Het erg jonge Twente liet zijn kwetsbaarheid in de 11de minuut voor het eerst zien. Pernelly Biya wist zijn man uit te spelen en forceerde een corner. Met het centrale verdedigingsduo Muller en Hop voor de goal was het meteen paniek in de Twentse gelederen. Die fysieke overmacht (mannen tegen jongens) bleek in het vervolg van de wedstrijd steeds in het voordeel van de thuisclub te werken.

Toch hadden de spelers van VVOG moeite met de kwikzilverige talenten uit Overijssel. Het middenveld had de grootste moeite aan te klampen. De ijzersterke verdediging van de Harderwijkers hield echter stand. Hierdoor ontstonden er in de eerste helft nauwelijks doelrijpe kansen op voor beide partijen. De ruststand was dan ook 0-0.

VVOG kwam goed de kleedkamer uit. Met Guido de Graaf in de spits werd VVOG sterker. De Graaf bracht meer power en dat leverde al in de 50ste minutt een bijna-goal op. In de 52ste minuut was het wel raak. Pernelly Biya rondde een combinatie met Wilko Braam fraai af en tekende voor de 1-0.

Met hard werken en zoveel mogelijk aanvallend spel sleepte VVOG daarna de volle winst binnen. Met dank aan een fraaie redding van Frans Koornberg, die enkele minuten voor tijd met een schitterende redding zijn doel schoon hield.Aanstaande zaterdag moet VVOG uit naar Spijkenisse. Deze ploeg bungelt onderin de stand met 2 punten uit drie wedstrijden. Een week later volgt dan de ontmoeting met Jong FC Volendam, dat nu samen met VVOG aan kop gaat.

tekst is samenvatting wedstrijdverslag op VVOG.nl
 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox