Logo harderwijkercourant.nl


Tijdens de opening interviewde Jan Douwe Kroeske Bart Hellendoorn van het KWF.
Tijdens de opening interviewde Jan Douwe Kroeske Bart Hellendoorn van het KWF. (eigen foto)

'De Beroemde Harderwijker Muzikanten'-Expositie in het Stadsmuseum

Harderwijk - Twaalf muzikanten poseerden voor De Beroemde Harderwijker Muzikanten Expositie in het Stadsmuseum. Die werd afgelopen vrijdag geopend door Jan Douwe Kroeske en Gertien Koster. De expositie bestaat uit foto's van vrienden van Martin, de man van Gertien, die in 2014 overleed aan een hersentumor.

Martin hield enorm van muziek en om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding bedacht het speciaal in het leven geroepen team 'De Martini's' de 'Beroemde Harderwijker Muzikanten Kalender'

Bekend en minder bekend

Fotograaf Henk Merjenburgh maakte prachtige foto's van twaalf bekende en minder bekende muzikanten uit Harderwijk. Margriet van Sleen van Mestvormgeving deed de strakke vormgeving en drukkerij Contrast zorgde dat de kalenders gedrukt werden. Allemaal belangeloos zodat de opbrengst van de verkoop van de kalenders geheel ten goede komt aan het KWF.

 

Geef me de Tijd

Jan Douwe Kroeske interviewde voorafgaand aan de opening Bart Hellendoorn, relatiemanager bij KWF Kankerbestrijding en Mirjam van der Mark, arts in opleiding tot neurochirurg. Ze spraken onder andere over de nieuwe campagne van het KWF 'Geef me de tijd'. Deze campagne laat zien waarom het hebben en nemen van tijd zo belangrijk is en dan met name voor ex-patiënten en hun omgeving.

Gratis toegankelijk

Na het officiële gedeelte verzorgden de aanwezige muzikanten een fantastisch optreden. De expositie loopt van 8 september tot en met 1 oktober en is gratis toegankelijk. Doneren kan in de aanwezig collectebus.

stadsmuseum-harderwijk.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox