Logo harderwijkercourant.nl


Nu heerst er nog rust aan de Beetsstraat. De buurtbewoners zijn bang dat dat over is als de plannen doorgaan.
Nu heerst er nog rust aan de Beetsstraat. De buurtbewoners zijn bang dat dat over is als de plannen doorgaan. (foto: actiecomité)

Zorgen over plan voor Monuta-terrein

Harderwijk - Een appartementencomplex met 21 woningen. Dat was het plan van architect van Veen uit Ermelo. En dat plan moet verrijzen op de locatie waar nu nog het Monutapand staat. De buurtbewoners reageerden verbaasd en trekken nu gezamenlijk op in een actiecomité.

In een ingezonden brief schrijven ze onder andere: "Afgelopen maand werden de buurtbewoners Beetsstraat, Multatulistraat, Martinus Nijhoffstraat onaangenaam verrast door een mededeling van architect van Veen uit Ermelo. De mededeling betrof het plan om het voormalige Monuta terrein te transformeren naar een appartementen complex voor maar liefst 21 woningen. Na de mededeling van de architect verscheen in een regiokrant de mededeling dat de gemeente Harderwijk hier in beginsel positief op heeft gereageerd."

Volgens diezelfde brief zijn de plannen van de architect echter in strijd en gaan ze ten koste van het geldende bestemmingsplan. "Het rustige en kalme karakter van het huidige bestemmingsplan stellen wij erg op prijs en dragen wij als buurtbewoners allen een warm hart toe," aldus de briefschrijvers.

Het complex zou zo groot worden dat het totaal misstaat in de buurt. "De immense hoogte zal al het zonlicht blokkeren van mijn zonnepanelen. Men maakt zich grote zorgen over de toename van de verkeersbewegingen die de plannen met zich mee brengen en de daarbij horende parkeerproblemen."
Het meest verbaasd is het comité over het gebrek aan communicatie over de plannen. Ze schrijven: "Hoe kan de gemeente ergens positief op reageren terwijl er geen communicatie is geweest tussen de buurtbewoners en de gemeente. Wij voelen ons in de steek gelaten door de gemeente Harderwijk."

Het actiecomité wil graag via de brief de zo gemiste communicatie tot stand brengen met de gemeente Harderwijk en de projectontwikkelaars. En dat schijnt al vruchten af te werpen. Na herhaalde verzoeken van het actiecomité heeft Dhr. van Dijk (de projectontwikkelaar) voor eind september een bijeenkomst georganiseerd om de buurt te informeren over zijn plannen. De briefschrijvers verwachten dat daar massaal gehoor aan wordt gegeven. Volgens de heer van Dijk zelf is er inderdaad een bijeenkomst gepland voor 30 september. Daarin kunnen buurtbewoners hun eventuele bezwaren kenbaar maken. Maar er is hem niets bekend over 'herhaalde verzoeken'. 
 

Volgens het actiecomité heeft J. van de Veere van Gemeentebelang de situatie ter plekke bekeken en schaart de partij zich voor 100% achter hen.

 

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox