Logo harderwijkercourant.nl


Burgemeester van Schaik verrichte de openingshandeling in de tuin van Het Huis van de Stad
Burgemeester van Schaik verrichte de openingshandeling in de tuin van Het Huis van de Stad (foto: Lex Schuijl)

‘Huis van de Stad' feestelijk geopend

De woonplek van een robot met de naam NOVAH, een ontmoetingsplek waar inwoners, bedrijven en instellingen samen initiatieven ontwikkelen én het onderkomen van de gemeentelijke en sociale dienstverlening, de bibliotheek en het streekarchivariaat Noordwest-Veluwe.

HARDERWIJK – Het stadhuis van Harderwijk werd afgelopen zaterdag, na een grondige verbouwing, gepresenteerd aan de burgers als een open en transparant 'Huis van de Stad'. Het is een duurzaam en energiezuinig gebouw dat, met de komst van het Waterfront, middenin de stad staat en waar goede dienstverlening, participatie en samenwerking centraal moeten staan.

Kenniscentrum

Het Historisch Kenniscentrum Harderwijk heeft een eigen ruimte naast het Streekarchivariaat. Hierdoor zijn alle titels van het streekarchief en de bibliotheken van het Stadsmuseum en Herderewich nu éénvoudig en vlak naast elkaar te vinden. Ook de ruimte van het Streekarchief zelf is enorm verbeterd doordat men de archiefruimte nu goed kan bekijken. Hajo de Roo, archivaris van het Streekarchivariaat Noordwest – Veluwe, vertelde dat het inruimen van het papieren archief nog op zich laat wachten: “Het streekarchief is bovengronds gekomen en nu duidelijk zichtbaar voor het publiek. Wel is er door de verbouwing nog veel vocht in de kelder, maar we hopen dit in het najaar op orde te brengen.”

Openingshandeling

Burgemeester Harm-Jan van Schaik hield de openingstoespraak in de tuin. Hij prees wethouder Jeroen de Jong voor zijn betrokkenheid bij dit ambitieuze project. De Jong werd beloond met een kado voor de bezoekers. Samen met stadsomroeper Cas Hofstee onthulden ze een solarzonnepaneel voor smartphones. Van Schaik stelde daarna 'NOVAH' voor, een informatierobot bestemd ter ondersteuning van de dagelijkse dienstverlening.

Directeur Jan Hoogenberg opende hierna de bibliotheek ondersteund door een gedicht van Junior Stadsdichter Naomi Ramaker.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox