Logo harderwijkercourant.nl


Houten tennisrackets, een driekwart witte broek én witte sokken, het concept van Classic Tennis.
Houten tennisrackets, een driekwart witte broek én witte sokken, het concept van Classic Tennis. (foto: TV Frankrijk)

'Tennis starts with love' bij TVF

HARDERWIJK - Zaterdag 26 augustus vierde Tennisvereniging Frankrijk (TVF) Harderwijk haar 25-jarig bestaan onder het motto: “Tennis starts with Love”. Het werd een fantastische dag voor jeugd en volwassenen met als extra cadeau: prachtig zomerweer.

In de zomer van 1992 komen 7 mannen bij elkaar. Het zijn Joop van Benthem, Rien de Boo, Jan Buisman, Paul Marchand, Cees Offereins, Gert Petersen en Dick van Zijl. Hun doel: het oprichten van een tweede tennisvereniging in Harderwijk. Het moest een club met een ster(*) worden, waar 12 maanden per jaar tennis en plezier in combinatie met hoge kwaliteit voorop zou staan. Nu, 25 jaar later, staat dit concept nog als een huis.

Het programma afgelopen zaterdag startte om 10.00 uur met een Jeugd Clinic voor leden èn niet leden. Vooral veel kinderen uit de wijk Frankrijk waren aanwezig om kennis te maken met tennis en met deze gezellige vereniging. Naast verschillende spelonderdelen was er een springkussen, schminken voor de allerkleinsten, pizza, ijs en koffie met gebak voor de ouders. Tennisschool NDO gaf een demonstratie racket bespannen en had voor jeugd en volwassenen een super voordelige aanbieding om lid te worden.

Classic Tennis

De lunch bestond o.a. uit broodjes in de vorm van een hart, speciaal voor dit feest gebakken door De Ouderwetse Bakkerij. Na de lunch waren de volwassenen aan de beurt met ‘Classic Tennis”. Geheel in witte tenniskleding en spelend met houten rackets werden verschillende spelonderdelen uit het tennis-van-toen uit de kast gehaald.

Waardering door gemeente

Om 16.00 uur was er een officieel gedeelte met bubbels. Voorzitter Jasper Laman-Jensen hield een korte toespraak en benadrukte de kracht van TVF in de afgelopen 25 jaar: sportiviteit in combinatie met gezelligheid en saamhorigheid. Hij gaf aan zijn entree bij de club enkele jaren geleden te hebben ervaren als een warm bad. Wethouder sportzaken Christianne van der Wal sprak namens de Gemeente Harderwijk haar waardering uit voor de club zonder subsidie en prees daarmee de vele vrijwilligers, die het mogelijk maken om TVF succesvol draaiende te houden. Tevens haalde zij de maatschappelijke waarde aan van de oprichters, die destijds de moed, tijd en energie hebben genomen om met TVF te starten. Op de receptie waren ook bestuursleden aanwezig van andere tennisclubs uit de omgeving. Zij verraste het bestuur van TVF met prachtige cadeaus.

Het feestprogramma van de avond was zeer bijzonder. Onder muzikale begeleiding van de Harderwijkse Jazzformatie "Gentle Rain” serveerde cateraar Via-5 een 5-gangen diner, afgesloten met een dessertbuffet. Daarna ging het los met de Harderwijker DJ Nappie en werd er gefeest tot in de kleine uurtjes.

Meer info over TVF is te vinden op www.tvfrankrijk.nl

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox