Logo harderwijkercourant.nl


Henk en Gerrie Vrijhof werden thuis opgezocht door burgemeester van Schaik.
Henk en Gerrie Vrijhof werden thuis opgezocht door burgemeester van Schaik. (foto: Lex Schuijl)

DIAMANTEN ECHTPAAR VRIJHOF

HIERDEN – In Hierden bracht burgemeester Harm-Jan van Schaik de felicitaties over aan het 60-jarig echtpaar Vrijhof en Vrijhof-Van der Horst.

Hendrik (Henk) Vrijhof werd op 28 maart 1933 in Harderwijk geboren. Zijn ouders hadden een stadsboerderij en Henk hielp al van jongs af aan mee. Vooral het rijden met paard en wagen vond hij prachtig en haalde zelfs regelmatig Sinterklaas van de boot op. Gerritje (Gerrie) van der Horst werd op 27 augustus 1934 in Hierden geboren. Ze ging lopend naar school in Hierden, waar haar vader, naast zijn werk als bouwvakker, ervoor zorgde dat de kolenkachels brandden.
Henk werkte bij een houthandel en Gerrie hielp in de huishouding. In 1957 huwden zij en gingen wonen aan het van Goorswegje, op het erf bij de ouders van Gerrie. Hier kregen zij drie zonen en een dochter. Gerrie stopte met werken om voor het gezin en voor haar (schoon-) ouders, te zorgen.

Henk hield jarenlang enkele koeien ,een aantal varkens en een pony waarmee hij met een wagen op pad ging. Ook verkocht hij zijn zelf gekweekte chrysanten. Na zijn baan bij de plantsoenendienst van de gemeente Harderwijk stapte hij over naar Begraafplaats Oostergaarde waar hij naast het onderhoud, werkzaamheden rondom begrafenissen verrichte. Het geloof is voor het paar altijd belangrijk geweest. Trouw hebben zij de Dorpskerk in Hierden en later Het Visnet, bezocht en zich ingezet bij activiteiten rondom de kerk. Gerrie was 25 jaar bezoekdame bij mensen die nieuw bij de gemeente kwamen terwijl Henk voor het onderhoud aan de kerk zorgde.

Hun kinderen zijn getrouwd en er zijn negen kleinkinderen. De bijwoning is helemaal vernieuwd en het echtpaar is weer terug op de plek waar ze samen begonnen en hun dochter woont nu met haar gezin in het ouderlijk huis.

Ondanks hun lichamelijke gezondheid wonen zij, dankzij de Thuiszorg en de kinderen, nog met veel plezier op hun eigen stekkie.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox