Logo harderwijkercourant.nl


vlnr: Rob Jetten, Hans Nijman, Rita Braam en Martijn Pijnenburg

D66 zet in op een beter bereikbaar Harderwijk

Betere bereikbaarheid in Harderwijk en de regio is voor D66 Harderwijk/Hierden een van de belangrijkste thema’s. Om zowel regionaal als landelijk te kunnen samenwerken ontving de fractie afgelopen donderdag Tweede Kamerlid Rob Jetten en Statenlid Rita Braam in Harderwijk.

HARDERWIJK - D66 zet zich al geruime tijd in voor een beter bereikbaar Harderwijk. Lijsttrekker Martijn Pijnenburg heeft nauw contact met de Provinciale Statenfractie: “We hebben veel gelobbyd. Rita maakt zich sterk voor de intercitystop in Harderwijk, en vanuit de Tweede Kamerfractie zet Rob in op een brede oplossing via spoor en weg. Een doorbraak op dit dossier moet er nu komen, de gevestigde lokale partijen hebben in de afgelopen 20 jaar maar weinig vooruitgang geboekt en dat wil ik doorbreken.”

Harderwijk zichtbaar in Den Haag
Dat overleg in Den Haag zin heeft, blijkt uit de motie die D66 samen met CDA en ChristenUnie in juli 2016 indiende. Pijnenburg: “Een dag nadat ik bij onze toenmalige woordvoerder in de Kamer was geweest om de situatie aan te kaarten, lag er een motie in de Tweede Kamer die opriep om onderzoek te doen naar de verkeersdruk op de A28. Helaas werd dat onderzoek door VVD, PvdA en PVV tegengehouden. Daarom zorg ik ervoor dat Harderwijk op de politieke agenda blijft staan.”

Creatieve oplossingen
Rob Jetten is sinds maart woordvoerder mobiliteit en bereikbaarheid van de Tweede Kamerfractie van D66. “De bereikbaarheid van de Noordwest-Veluwe kan niet op één manier worden verbeterd. Er moet worden ingezet op een combinatie van weg en spoor, waarbij we creatieve oplossingen moeten inzetten en niet direct meer moeten asfalteren,” aldus Jetten.

Successen in de regio
In de provincie heeft Rita Braam al successen geboekt. “Nadat door onze inzet intercitystop Harderwijk al in het Gelders coalitieakkoord is opgenomen, heeft Gedeputeerde Staten toegezegd zich in te zetten voor de intercitystop. Het effect van de intercitystop zal uitwerken in de hele regio Noord-Veluwe. Met de komst van Lelystad Airport liggen er kansen voor Harderwijk, maar de infrastructuur moet er wel klaar voor zijn.”

Pijnenburg is zeer tevreden over de samenwerking. “We houden elkaar constant op de hoogte van de ontwikkelingen en hebben goede hoop dat er na jaren eindelijk een oplossing wordt gevonden. Na het zomerreces gaan we zeker weer met elkaar om tafel over dit vraagstuk.”

Reageer als eerste
Meer berichten