Logo harderwijkercourant.nl


Foto: wikimedia

Maak de Veluwe nog mooier

Met je eigen idee je favoriete natuurgebied nog mooier maken, klinkt fantastisch. Toch is dat binnenkort mogelijk. De Veluwe vraagt inwoners en verenigingen om met ideeën te komen hoe het nog mooier kan. Voor de winnaars van de prijsvraag ligt er een mooi bedrag klaar, waarmee het idee kan worden uitgevoerd.

HARDERWIJK - Vorig jaar is de Veluwe uitgeroepen tot één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Dit gebeurde naar aanleiding van de publieksverkiezing 'Mooiste Natuurgebied van Nederland', waarmee de Veluwe, €300.000,- heeft gewonnen. Het grootste deel van dat geld wil de Veluwe inzetten om initiatieven van inwoners, verenigingen, etc. uit te lokken.

Prijsvraag
Daarvoor is de website www.prijsvraagdeveluwe.nl opgezet. De Veluwe is op zoek naar vernieuwende en inspirerende ideeën die ervoor zorgen dat de Veluwe nog mooier en aantrekkelijker wordt. Dit kunnen ideeën zijn die ervoor zorgen dat er meer recreanten en toeristen de Veluwe bezoeken of ideeën die ervoor zorgen dat de bijzondere natuur en cultuur van de Veluwe wordt versterkt. Of ideeën die de beleving van de Veluwe verbeteren.

Prijzengeld
Het prijzengeld is in totaal € 10.000,- en wordt verdeeld onder de tien beste inzendingen. Fe 1e prijs bedraagt € 3.500,-; de 2e prijs is € 2.000,-; de 3e prijs is € 1.000,- en de 4e tot en met de 10e prijs is € 500,-. Het gaat hier om nettobedragen die vrij te besteden zijn.

En budget om uit te voeren
Naast het prijzengeld maken de winnaars kans op een bedrag van € 5.000 tot maximaal € 50.000,- om het idee daadwerkelijk te realiseren! Heb je een idee? Bezoek de website om de voorwaarden te lezen en zorg ervoor dat je idee vóór 30 september is ingediend… Iedereen zonder winstoogmerk (inwoners, recreanten, studenten, instellingen, verenigingen en stichtingen) kan deelnemen.

www.prijsvraagdeveluwe.nl

Reageer als eerste
Meer berichten