Logo harderwijkercourant.nl


Het opleidingsorkest verraste de jury dusdanig dat ze het optreden beloonde met een Silbermedaille.
Het opleidingsorkest verraste de jury dusdanig dat ze het optreden beloonde met een Silbermedaille. (foto: Stedelijke Harmonie Harderwijk)

'Silber' voor Opleidingsorkest Harmonie

Harderwijk - Met een 'Silbermedaille' en een paar geweldige optredens in de bagage is het opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie teruggekeerd uit Duitsland.
Het snelgroeiende orkest - bestaande uit 35 jeugdige muzikanten - verraste de jury met de stukken Around the World in 80 days en Contrasto Grosso.

Dat een zo'n groot orkest vooral kan bestaan uit jeugdleden zorgde misschien wel voor de grootste verbazing. Uiteindelijk waardeerde de jury het optreden met 70.833 punten, goed voor de tweede plaats op het Muziekconcours in Rastede.  Het echte hoogtepunt van het weekend werd echter een optreden de volgende dag. Op het grote Mars en Show-terrein gaven het opleidingsorkest een spetterend optredenm voor zeker 400 toeschouwers. 

Het zeer enthousiaste en snelgroeiende opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk vertrok zaterdagmorgen 1 juli al vroeg met de bus naar Rastede in Duitsland. Het Try-out concert op de vrijdagavond ervoor ging goed en er was veel publiek. Zaterdag aangekomen in Rastede werd het orkest hartelijk onthaald door de vele vrijwilligers die het evenement in goede banen leiden. 
Na een goed maaltijd en het inrichten van de slaapplek moesten ze zich klaar maken voor het concertconcours. Er waren veel muziekverenigingen uit Nederland die zich aan het voorbereiden waren in en om de sporthal die voor de gelegenheid leuk was aangekleed. Na de mogelijkheid om te stemmen en in te spelen werd er plaatsgenomen in de grote zaal alwaar een driekoppige jury de groep positief toesprak. Daarna werden de stukken Around the World in 80 days van Otto M. Schwarz en Contrasto Grosso van Jacob de Haan ten gehore gebracht.

De jury was verrast om zo'n groot orkest met voornamelijk jeugdleden voor zich te zien. Ze beloonden de werken beloond met 70,833 punten wat een Silbermedaille inhoud. Natuurlijk is het orkest erg blij met dit resultaat en de enorme ervaring. Moe maar voldaan werden de slaapplaatsen opgezocht, het muzikale hoogtepunt tijdens dit Muziekconcours zat er immers op. Niets bleek minder waar, zoals de volgende dag bleek.

Het opleidingsorkest mocht een optreden geven op het grote mars- en showterrein. Na snel nog 'het opkomen' te oefenen, werd vervolgens een swingend 'concertje' gegeven dat de hele tribune als zeer prettig ervaarde. Het orkest kreeg hierdoor vleugels en de leden hebben stuk voor stuk genoten van dit geweldige optreden voor zeker 400 mensen.

Het opleidingsorkest bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste jongeren die onder leiding van Johan de Jong (Stabfuhrer) de sterren van de hemel spelen. Samenspel en samen iets gezelligs ondernemen staat hoog in het vaandel bij het opleidingsorkest van de stedelijke Harmonie.
Bespeel je een instrument of wil je dat gaan doen kom gerust eens langs bij de Stedelijke Harmonie Harderwijk op vrijdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur.
 

Reageer als eerste
Meer berichten